Valg av programmer

Løst
Dette emnet inneholder 4 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  AtleS516872 6 måneder, 3 uker siden.
Forfatter
AtleS516872
Participant

I mange tilfeller ligger det flere programmer i Fordelssonen som, ut fra omtalen, ser ut til å utrette omtrent det samme. Nå om dagen fremheves f.eks. Geek Unistaller. Kan jeg da regne med at den er bedre enn Revo Uninstaller, Ashampoo Uninstaller eller IObit Uninstaller, eller de tilsvarende funksjonene i Glary og CCleaner?

Tilsvarende:

·         Hvilket program er best av Mini Tool Partition ManagerFree og EaseUS Partition Manager Free?

·         Jeg trenger et program som sørger for automatisk sikkerhetskopiering til en ekstern harddisk. WinData Reflector eller EaseUS Todo Backup? Eller …?

·         Hva bør jeg velge av Duplicate File Finder, Dupe Guru, AllDup og Duplicate finder? Eller bør jeg satse på Glary eller CCleaner?

·         Hvilket program er best til å holde programmene mine oppdatert? Secunia PSI, Software Informer, Patch My PC eller Glary? Eller …?

·         Ashampoo Winoptimizer eller System Mechanic?

·         Ashampoo Snap 2018 mot Jing?

Hei,

de fleste vurderingene av disse kommer ned til behov og dine egne preferanser. Personlig har jeg ikke brukt alle disse programmene nok til å umiddelbart kunne si hva som er «best» eller «verst», og enda mindre kan jeg det for en annen bruker. At vi uthever et program er dessverre ikke synonymt med at det alltid er bedre enn andre alternativer.

Mange av programmene kan være nokså like i funksjon, så da er det heller detaljene og dine spesifikke ønsker som avgjør. Det er kanskje ikke svaret man ønsker å høre; men jeg anbefaler på det sterkeste å ta en runde på nettet og lese om hver enkelt. Gjerne fra både interne og eksterne kilder (produsent og f.eks. anmeldelser/brukererfaringer). Generelt er det lettere å få riktig inntrykk av et program ved å se på hva massen har sagt om det, og deretter sammenlikne detaljene når man har noen kandidater å velge mellom.

Men til syvende og sist må man ofte prøve programmene for å vite om de passer ens preferanser! Nå er mange av disse programmene innen samme sjanger, og dertil en sjanger som gjerne ikke har like stort rom for variasjon som andre, så dette kan jo bidra til å gjøre valgene enklere. Jeg tror du kan plukke ut hvilke som helst av disse programmene fra fordelssonen og bli fornøyd!

mvh Dag


AtleS516872
Participant

  Takk for svaret! Jeg forstår poengene dine, men det føles likevel ikke helt tilfredsstillende. Selvfølgelig kan du ikke umiddelbart si akkurat hvilket program som passer best for meg, men det går vel likevel an å si noe sammenlignende? Problemet for oss vanlige databrukere er gjerne at vi ikke har tid eller kompetanse til å finne ut alt på egen hånd om alle programmene. Du illustrerer egentlig problemet når du forteller at du, som er på ekspertsiden her, har problemer med å vurdere programmene mot hverandre.

  Jeg vil gjerne gjengi for deg et utdrag av en hyggelig mailutveksling jeg hadde med sjefredaktør Leif Jonassen i fjor høst:

  Jeg skrev: «For en som meg, som hele tiden bruker PCen min både i arbeid og fritid, men ikke er dataekspert, kan det være vanskelig å holde seg oppdatert. Komputer for alle er en god hjelp, men på ett punkt tror jeg vi er mange som ikke klarer å holde følge: Den stadige strømmen av nye programmer som presenteres i bladet og som legges i Fordelssonen. Problemet er at mange av programmene ser ut til å gjøre omtrent det samme. Så hvilket skal jeg velge? Og skal jeg bytte ut programmet når bladet presenterer et Jeg foreslår at dere, i presentasjonen av programmene, alltid opplyser følgende:
  – Hvilke andre programmer som helt eller delvis utfører samme oppgave.
  – Hva som er de sterke sidene ved hvert program, og hvilke svakheter de eventuelt har.»

  Jonassen sa seg «helt enig» i dette, og fortsatte: «Vi har været for dårlige til at markere og til at oplyse om, hvilke programmer der er bedst til hvilke formål. Og ikke mindst: Hvad kan du undvære, hvis du installerer noget nyt. I nogle af de kommende artikler, f.eks. introduktionen af en helt ny sikkerhedspakke i blad nr. 1/2019 har vi gjort det noget tydeligere, men vi vil fremover prioritere den type informationer endnu højere i bladet.»

  Det er jeg helt enig i; bladet kan gjerne si noe om hvorvidt et nytt program erstatter et annet!

   

  Om jeg skulle gjort en anbefaling, så er det bare en generell vurdering av programmene. Jeg har ingen tvil om at samtlige av dem hadde vært tilstrekkelige for de fleste formål. Av de fra fordelssonen, ville jeg valgt disse:

  – EaseUS Partition Master Free: Denne gir et godt utvalg av valgmuligheter for formatering, flytting, kopiering, sammenslåing m.m. I tillegg tilbys gjenoppretting av tapte partisjoner. Grensesnittet er brukervennlig og intuitivt, og gratisversjonen har alle funksjoner du trenger.

  – EaseUS Todo Backup: Denne lar deg ta sikkerhetskopi av enkeltfiler, mapper eller harddisker, gjerne i faste tidsintervaller. Enkel å bruke, som står i tråd med at det er samme produsent som med Partition Master!

  – Vedr. duplicate file finder: Dette er et litt spesifikt program; enten har du ved en feil dobbellagret, eller så er kanskje ikke denne programvaren så relevant. CCleaner er et godt program for å fjerne unødvendige filer og rydde opp i ubrukte filer, og er det jeg selv har brukt i årevis!

  – Programmer er som regel nokså autonome på dette området. De fleste varsler deg om nye oppdateringer, eller laster de ned automatisk. Patch my PC er for øvrig et populært valg om du likevel ønsker en programvareoppdaterer!

  – Merk at CCleaner kan bidra til å optimisere PCen og! Ellers er Ashampoo WinOptimizer et annerkjent program med det du trenger av funksjoner, i tillegg til at den tar kopi av registeret om noe skulle gå galt.

  – Av Jing og Ashampoo Snap, er det litt smak og behag. Prøv gjerne ut begge, og se hvilke funksjoner du foretrekker! Personlig ville jeg nok startet med Snap.

  Håper dette hjelper deg å velge!


  AtleS516872
  Participant

   Takk skal du ha!

   Du må være abonnent for å skrive innlegg