Linker blokkeres i Outlook

Løst
Dette emnet inneholder 5 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 1 måned siden.
Forfatter
barnhold
Spectator

Mulig jeg er en Dinosaur, men jeg spør likevel:
Har nettopp byttet ut en gammel desktop med ny laptop, kjører Win 10 og Edge (64bit) som før, begge oppdatert. Men ble ikke fortrolig med Outlook365, avinstallerte og la inn Outlook 2007 igjen (fra kjøpt CD). Men denne lar seg jo ikke oppdatere. Problemet er nå:

Om jeg klikker på en link i Outlook, får jeg meldingen
«Operasjonen ble avbrutt på grunn av begrensninger som er definert for denne datamaskinen. Kontakt systemansvarlig.» (se vedlegg)
Dette gikk uten problemer på den gamle maskinen.

Har gått gjennom mange innstillinger i Outlook og Edge, men ikke funnet noe som hjelper.
(Og URL’ene kan ikke kopieres, og er ofte for lange til å skrives av).

Er det manglende tillegg eller oppdateringer som er problemet?
Har den gamle HD’en tilgjengelig på en ‘Sandbergs HD-kloner (/USB)’ – kan det ligge filer der jeg kan flytte (/re-installere)?
Er det bare å bite i det sure gresset? Kan jeg i så fall få ny Outlook365 til å lese den gamle outlook.pst -filen med hele historikk-arkivet fra 2007? Og hva med Kontakt-listen?

Vennlig hilsen Bjørn Dinosaur (72)

Hei,

(vedlegget ditt kom ikke med, grunnet filstørrelse. Prøv gjerne med et skjermbilde i stedet.)

Outlook 2007 er ikke oppdatert for Windows 10, så dette kan jo være problemet. Jeg ville også sjekket at du har angitt riktig nettleser som standardnettleser i Windows innstillinger – evt. prøv å skifte den til en annen nettleser. Sjekk også innstillingene i selve Outlook-appen.

Alle mailene  og kontaktene dine bør ligge på serveren til domenet du har epostadresse hos. Dette kan du sjekke i nettleserversjonen av eposttjeneren. Om dette ikke skulle være tilfellet, er det nok mulig å importere disse – men det kan vi se på om det skulle bli aktuelt.


barnhold
Spectator

    Som jeg skrev, kan ikke Outlook 2007 oppdateres, men den virket fint sammen med siste oppdatering av Windows-10 og Edge på min forrige PC. Og Edge burde være greit, ikke sant? Eller må jeg bruke en annen nettleser for at Microsofts eget program skal virke?

    Outlook-2007 legger ikke mailer og kontakter på serveren, mailene ligger i en outlook.pst -fil på PC’en, normalt på C: (mulig det også ligger en kopi på en server).  Jeg har flyttet pst-filen, og det fungerer greit, har tilgang til alle gamle mailer og arkiv.

    Det jeg spør om, er problemet med å komme fra en link i en mail, f.eks. en annonse, til aktuell side i nettleseren (Edge).  Meldingen «Operasjonen ble avbrutt på grunn av begrensninger som er definert for denne datamaskinen. Kontakt systemansvarlig.» som kommer når jeg klikker på linken, sier meg ingen ting (se vedlegg, som er en skjermdump limt inn i Word – nå beskåret bedre).

    Og jeg har, som sagt, gått gjennom mange innstillinger i Outlook og Edge (og Windows), men ikke funnet noe som hjelper. Skjønner at Microsoft vil gjøre det vanskelig, slik at de kan tjene mer på 365-konseptet… Men tenk deg at du kjøper en GPS til bilen, og så får du IKKE LOV TIL å flytte den til en ny bil fordi Toyota FORLANGER at du stadig skal betale 1.700,- for å oppdatere den de har lagt inn i bilens skjerm -?

    Skjønner du problemet? (Et tilleggspørsmål var hvordan jeg flytter/eksporterer .pst-filen til riktig server (*@online.no) hvis jeg må bruke Outlook-365)

    Vennligst Bjørn (- var det ingen andre dinosaurer som overlevde MS-astroiden?)

    Attachments:
    1. Begrensning-2.docx

    Jeg skjønner – jeg mente da at Outlook 2007 kan ha blitt ytterligere utdatert av en nylig Windows 10 oppdatering. Det kan hende at dette er et kompabilitetsproblem, men vanskelig å si. Du kan jo prøve å laste ned Chrome og sette denne som standard nettleser. Om det ikke hjelper, så har du i allefall eliminert en mulig årsak. Jeg ser at dette er et utbredt problem, men har tilsvarende mange forskjellige forslag til løsninger.

    Det ser ut til at du enkelt kan importere .pst-filen til Outlook 365. Sjekk gjerne ut denne guiden (med illustrasjoner): https://support.microsoft.com/nb-no/office/importere-e-post-kontakter-og-kalender-fra-en-outlook-pst-fil-431a8e9a-f99f-4d5f-ae48-ded54b3440ac

     


    barnhold
    Spectator

      Takk for svaret, slår meg til ro med det (foreløpig). Av egne grunner ønsker jeg ikke å legge inn Chrome, lever heller med problemet til jeg går over til Outlook 365.
      Men takk for hjelpen, det roet meg ned. Og takk for et fint blad og utrolig god service!
      Vennligst Bjørn Dino

      Godt å høre, og bare hyggelig!

      Forumet ‘EPOST’ er stengt for nye emner og svar.