Google Photo og formatet .JSON

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 10 måneder, 1 uke siden.
Forfatter
heften
Spectator

Ved opprettelse av Google-konto få man tilgang til en rekke tjenester, blant annet Google Photo. Bilder tatt med mobilen lastes opp til din Google-konto, og over tid fylles gratis lagringskapasitet av bilder fra mange år tilbake. Når gratiskapasiteten er brukt opp må en enten betale for utvidet lagringskapasitet, eller slette innhold.

Tanken min var å laste ned hele billedmappen for å lagre disse lokalt, for deretter å slette disse fra Google-kontoen for å frigjøre lagringsplass. Problemet jeg støter på er at nedlastede bilder(fra arkiv Zip.fil) er i et serverlagringsformat som kalles .JSON og ikke eksempelvis .JPG som er det vanlige bildeformatet. Man kan laste ned enkeltbilder med lagre som, og velge .JPG, men dette vil jo ta år…..

Dette er trolig en «ønsket» forretningsmetode fra Googles side for å holde på, og tjene mer på kundene, men dog ikke en spesielt forbrukervennlig problemstilling. Finnes det løsninger?

Hei,

zip-mappen skal inneholde både jpg – og json – filene. Sistnevnte inneholder diverse tekstbasert info om bildet («metadata»), men erstatter altså ikke bildefilen. Json brukes ikke for å lagre bilder.

Se gjennom zip-en og se om du også har jpg-ene der. Hvis ikke, dobbeltsjekk at det ikke er noen mulighet for å spesifisere nedlastingsinnhold fra Google photos.

Håper det ordner seg.

Du må være abonnent for å skrive innlegg