Plassering av ruter – Altibox hevder plassering inne i sikringsskapet er vanlig

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 6 måneder siden.
Forfatter
user-361816
Spectator

Hei,

min datter har kjøpt 5 år gammelt hus på Råholt hvor det var installert bredbånd fra Altibox. Hun har dårlig kapasitet og etter min mening skyldes det feil installasjon av ruter. Den er plassert inne i sikringsskapet som igjen er plassert på vaskerommet i underetasjen. Stue og kjøkken, sommer de steder hvor hun primært oppholder seg, er i andre etasje.

Etter det jeg har lest i Komputer om emnet og det jeg leser av Altibox egne sider om emnet, er denne plasseringen feil. Den må gi dårlig signaler i huset.
Vi har tatt opp saken med Altibox og får som svar ar dette er en vanlig måte å installere bredbåndet på og at hun må kjøpe en ruter i tillegg og plassere i andre etasje. Vi mener Altibox i utgangspunktet skulle gjort installasjonen på en annen måte og at de rette opp dette for egen kostnad.

Kan dere støtte oss i dette?

mvh

Gunnar Gustavsen

 

Hei,

jeg kan ikke gi noe definitivt svar på dette, men generelt er det jo riktig at man bør ha ruteren i nærheten av der man ønsker å ha god tilkobling. Om internett-uttaket er i kjelleren ved sikringsboksen, er det imidlertid ikke noe å gjøre med dette – som kan være hvorfor Altibox har gjort som de har.

Til info er det fullt mulig å også installere en ruter i overetasjen som forsterker signalet fra kjelleren og til resten av huset.

Forumet ‘INTERNETT’ er stengt for nye emner og svar.