Routerproblemer?

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 4 år siden.
Forfatter
user-376082
Spectator

jeg har kjørt en test i Avast på min pc, og den viser at brukernavn og passord på ruteren er for svakt, d v s at jeg eg. kjører med fabrikkinnstillingene. Så det må jeg gjøre noe med. Men brukernavnet er noe forvirrende, for noen mener at der bør det stå «admin». Er det riktig? Og når jeg har byttet passord og evtl brukernavn, restarter jeg bare pc, og så skal alt fungere, eller må jeg foreta meg noe mer?

Hei,

da må du logge inn i ruteren med bruker og passord som fulgte med ruteren (typisk limt på ruteren et sted). OBS! Dette er ikke de samme som på nettverket ellers, og brukernavnet her er ofte admin, som du sier. Deretter skriver du inn IP-adressen i nettleseren og logger inn. Herfra skal du kunne endre nettverkets passord. Om du har spørsmål vedr. dette, kan det være lurt å kontakte produsenten av ruteren eller sjekke bruksanvisningen/dokumentasjonen til ruteren.

Forumet ‘INTERNETT’ er stengt for nye emner og svar.