Slik stiller du et godt spørsmål

Dette emnet inneholder 0 svar, har 1 deltaker og ble sist oppdatert av red785558 red785558 2 år, 7 måneder siden.
Forfatter red785558
red785558
Participant

Når du trenger hjelp med pc-problemer, er det viktig at du beskriver problemet så presist som mulig. Derfor ber vi deg vurdere følgende når du stiller et spørsmål:

Velg riktig kategori

Spør oss-forumet inneholder mange kategorier som dekker de forskjellige områdene hvor problemer kan oppstå. Det er viktig at du velger en egnet kategori slik at det blir lettere for andre å finne de rette løsningene, og slik at Komputer for alle kan finne de rette fagfolkene til å svare. Når du har valgt kategori, trykker du på Nytt emne for å opprette et spørsmål.

Hvis du har spørsmål til artikler, plasserer du det under kategorien Innhold i bladet og oppgir årstall, utgivelsesnummer og sidetall.

Velg en kort, presis overskrift

Gi en kort, men dekkende beskrivelse av problemet slik at andre lett og raskt forstår hva det går ut på. Skriv for eksempel Museproblemer i Windows 7 eller Ripete dvd-plater.

Beskriv problemet

Beskriv problemet så presist som mulig. Tenk på følgende:

  • Hva har skjedd?
  • Når skjedde det?
  • Hva har du gjort?
  • Hva vil du oppnå?

Beskriv utstyret

For å kunne hjelpe deg trenger vi  informasjon om utstyret du bruker. Fortell oss hvilket operativsystem du bruker (f.eks. Windows 7 eller 8), hvilke programmer du bruker (f.eks. Internet Explorer, Google Chrome eller Outlook) og hvilken versjon det er (f.eks. Word 2013).

For å gjøre det lettere å gi oss riktig informasjon har vi lagt til spesifikt datautstyr i de forskjellige kategoriene, slik at det skal bli lettere å hjelpe. Husk derfor å fylle ut disse punktene.

Du finner navnet på programmet i tittellinjen (den øverste linjen i programmet). Versjonsnummeret finner du ved å trykke på Hjelp i menylinjen, og deretter Om … Hvis du er i tvil om hvilket operativsystem du bruker, åpner du startmenyen, høyreklikker på Datamaskin og velger Egenskaper. Det kan også være nyttig å vite om du bruker 32- eller 64-biters Windows. Dette finner du under System på samme sted.

Er spørsmålet allerede stilt?

Det kan godt tenkes at løsningen på problemet allerede finnes. Derfor bør du bruke kategoriene eller søkefunksjonen til å lete etter en mulig løsning – veiledning til søk finner du her.

Vi håper du har glede av forumet!

Forumet ‘KOM I GANG MED SPØR OSS-FORUM’ er stengt for nye emner og svar.