Todo Backup

Løst
Dette emnet inneholder 5 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 1 år, 9 måneder siden.
Forfatter
Øystein
Spectator

I siste nummer av Komputer for alle blir Todo Backup anbefalt som backup program.
Jeg har lastet ned installasjonsfila og kjørt VirusTotal på den – som vanlig prosedyre. Resultatet er nedslående, 13 av 66 skanner mener den er infisert. Legger ved skjermdump.

Er det tilrådelig å installere dette på egen PC? Det er nesten utrolig at EaseUS skulle operere med infisert software, men jeg avstår fra å legge inn programmet før noen kan gi en forklaring på dette.

Håper noen kan svare på dette.

Øystein

Hei! Nå kan jeg ikke se dette vedlegget, men hvis du lastet ned fra oss, er det ikke virus i den. Jeg vil tippe at det de ser, er det de kaller for reklameprogrammer. Og på et gratisprogram er det helt normalt at det blir «bundlet» med andre programmer. Det er sånn firmaene faktisk tjener penger og kan lage gratisprogrammer. Men det er bare å si nei til dem under installasjonen. Vi har sjekket alt som ligger i Fordelssonen, så det er virusfritt.


Øystein
Spectator

  Håper vedlegget kom fram nå..?
  Jeg kan ikke være enig at dette bare er reklameprogrammer. Her er nevnt Trojanere og annet svineri. Ser at noen av scannerne er ukjente, men de fleste anerkjente. Jeg har lasta ned utrolig mye rart og alltid brukt Virus Total de senere år. Sjelden eller aldri har jeg sett så mye «rødt». Kan ikke dere prøve Virus Total?

  Attachments:

  Du kan ta det helt med ro. Alt det der handler om de bundlede programmene. «Trojaneren» fins ikke (iallfall ikke på et google-søk), og er nok bare «støy» eller «falsk positiv». Legg merke til at ingen av de anerkjente programmene sier at det er noen trojaner der. InstallCore kan du lese mer om her:

  https://en.wikipedia.org/wiki/InstallCore

   

  Som sagt er det en metode for å legge ved ekstraprogrammer de tjener penger på. Det er bare å si nei til dem.


  Øystein
  Spectator

   Ser at «trojaneren» ikke er å finne på nett, ja og at de andre seriøse finner PUP. Da innstallerer jeg programmet! Takk for  hjelp!

   mvh Øystein

   Bare hyggelig å kunne hjelpe!

   Du må være abonnent for å skrive innlegg