Gjenbruk av harddisk

Ikke løst
Dette emnet inneholder 5 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  roald.sund 3 år, 3 måneder siden.
Forfatter
AtleS516872
Participant

Jeg har plukket ut harddisken, en 520 GB SATA SSD, fra en laptop som døde pga. vannskade. Nå tenker jeg å sette denne SSD’en inn i den stasjonære PC’en min og bruke den som systemdisk. Så på DinSide.no at slik går an. Men da trenger jeg et adapter. Hvordan finner jeg ut hva slags adapter jeg trenger? Dessuten: Før jeg anskaffer adapter, hadde det vært fint å sjekke om den SSD’en virker (den kan jo ha blitt ødelagt av vannet). Finnes det noen måte å sjekke dette på?


roald.sund
Participant

  Hva slags adapter trenger du? Ramme til å feste SSD-en inni kabinettet? Den kan sikkert festes på andre måter eller bare ligge løst. For at SSD-en skal virke, trenger den vel bare en SATA-kabel til hovedkortet og en annen kabel til strømforsyningen?


  AtleS516872
  Participant

   Nei, kanskje jeg ikke trenger adapter? Og kanskje jeg har kablene jeg trenger, også? Pr. i dag sitter det nemlig en annen SSD-disk i maskinen. Den bruker jeg som systemdisk. Men den er bare på 120 GB og truer stadig med å bli overfylt. Disken jeg tenker å erstatte den med, ser slik ut:

   Bilde av SATA3 SSD

   Den er 8 cm lang og 2,2 cm bred. Hvis kablene fra den gamle SSD’en kan brukes, trenger jeg i så fall bare å få klonet innholdet på den gamle SSD’en over på den nye. Hvis altså den nye virker.


   roald.sund
   Participant

    Hei igjen! Da du skrev SATA, tenkte jeg på vanlig harddisk-tilkopling. Når jeg ser bildet, tror jeg kanskje du trenger en slik: https://www.komplett.no/product/919601/datautstyr/lagring/harddiskerssd/tilbehoer/startech-m2-ssd-to-25-sata-adapter#


    AtleS516872
    Participant

     Det ser riktig ut! Dustin ser ut til å ha den litt rimeligere.

     Jeg skulle gjerne sjekket på forhånd at SSD’en ikke er skadet, men det lar seg vel ikke gjøre?


     roald.sund
     Participant

      Sikker kan man vel ikke være. Jeg tipper den vil virke.

      Du må være abonnent for å skrive innlegg