PC "fryser"

Løst
Dette emnet inneholder 10 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 5 måneder siden.
Forfatter
user-555740
Spectator

Jeg har en stasjonær Acer Aspire. Intel Core i7-4770 CPU @ 3,40Ghz. 8Gb RAM. Windows 10 ver. 2004

Jeg er plaget med at den «fryser». Noen ganger hjelper det å restarte en gang eller to. Men den kan etter en stund «fryse» på nytt. Så kan det gå lang tid uten problemer, før den plutselig «fryser» igjen.

Hva kan dette skyldes? Kan det være harddisken?

Jeg har også en eldre PC som fikk samme problem. Etter hvert ble det verre og verre og til slutt greide den ikke oppstartsprosedyren før den «frøs». Er det noe som kan skiftes for å kunne bruke den på nytt?

 

Hei,

søk opp «pålitelighetslogg» / «reliability monitor» i Windows. Her kan du sjekke årsaken(e) til evt. fryser/krasj. Gjerne legg ut skjermdump/beskrivelse her om du vil at jeg skal ta en titt.


user-555740
Spectator

    Takker for svar. Men hvor finner jeg «pålitelighetslogg» / «reliability monitor»?

    Bruk søkefunksjonen i Windows, fra startmenyen.


    user-555740
    Spectator

      Jeg har forsøkt å lagre loggen og legger den ved som vedlegg her. Fikk ikke til å ta PrtSc


      user-555740
      Spectator

        Filen kom ikke med. Prøver igjen.

        Ta heller et skjermbilde av loggen og legg ved. Forumet tillater kun visse filtyper.


        user-555740
        Spectator

          Får dessverre ikke til å ta skjermbilde. Jeg har en delt tast «Insert»/»PrtSc. Holder nede Fn tast og trykker på PrtSc. Da skulle skjermbilde havne under «Bilder»? Men der er ingenting.

          Bruk «snipping tool» /utklipsverktøy til å ta bilde av den delen av skjermen du ønsker. Deretter kan du lagre det som et bilde og laste det opp.

          Med PrtSc knappen kan du forsøke å lime inn resultatet (CTRL+V) i Paint og så lagre det.


          user-555740
          Spectator

            Jeg får ikke til å ta skjermbilde. Går det an å si noe generelt om hva «frysing» kan forårsakes av? Kan det være noen av delene i PC som slutter å arbeide? Overbelastning på grunn av for mange åpne sider? Programvareproblemer?

            Ja, det kan være nesten hva som helst. Skadede systemfiler, hardware feil (grafikkort, prosessor, harddisk), programvare som krasjer osv. Du kan lese pålitelighetsloggen selv og se hva den melder om. Brukersnittet er ganske intuitivt og vil gi deg en idé om hva som er årsaken. Feilmeldingene kan dog være nokså kryptiske eller lite spesfikke.

            Forumet ‘TILBEHØR’ er stengt for nye emner og svar.