PC'n har låst seg i hvilemodus

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 1 år, 5 måneder siden.
Forfatter
Folke
Spectator

Har en Toshiba Satellite med Windows Vista. Forleden satte jeg den i hvilemodus, men da jeg trykket på startknappen for å åpne maskinen igjen ville den ikke starte, svart skjerm. Det underlige var at hardisken begynte å surre og vifta begynte å gå, det var alt. Jeg kom ingen steder. For å stoppe hardisk og vifte måtte jeg koble ut strømmen, dvs. ta ut batteriet. Etter a ha koblet til strømmen igjen for å åpne på nytt, skjedde det samme om igjen. Siden har jeg prøvd det samme mange ganger, men det hele gjentar seg. Har et inntrykk av at operativsystem og hardisk er i orden, men PC’n har låst seg (frosset fast) i hvilemodus. Så hva gjør jeg for å få maskinen i gang igjen?

FS

Hei,

får du tilgang til BIOS-menyen når du starter opp? Forsøk å koble ut strømmen igjen og skru på maskinen igjen. Trykk så knappen for å åpne BIOS (Typisk F2,F10 el. F11) flere ganger etter at du har skrudd på PCen. Derfra kan du navigere menyen og restarte i kompabilitetsmodus og se om det gjør noen forskjell. Eventuelt, hvis du har gjort en sikkerhetskopiering av PCen tidligere, kan du forsøke å gjennopprette PCen til denne (merk at dette ikke tar vare på endringer du gjort på PCen siden).

Om du ikke får opp BIOS, må du nok ta med PCen til en forhandler eller reparatør for å se hva som er galt. Det kan være nesten hva som helst basert på symptomene, dessverre. Og selv om du har tilgang til BIOS, er det ingen garanti for at PCen starter som normalt.

Håper du finner ut av det.

mvh Dag

 


Folke
Spectator

  Hei.

  Takk for svar så langt. Nei, jeg får ikke tilgang til BIOS. Som jeg nevnte kommer jeg ingen steder.  Det har ant meg at det bare finnes en løsning på dette underlige problemet, jeg må finne en reparatør som kan «krype» inn i maskinen. Du vet vel ikke om en/et slik person/firma i Drammen-Hokksund-Kongsberg området som er kompetent til en slik jobb?

  Folke

  Jeg vet noen Elkjøp-butikker har en service-tjeneste for PCer, og du kan få tilsvarende hjelp hos Power og. Lokale datahjelp bedrifter kan også være verdt å sjekke ut.

  mvh Dag

  Du må være abonnent for å skrive innlegg