Gjenopprette MP4-fil

Ikke løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 1 uke siden.
Forfatter
user-324057
Spectator

Kom i skade for å slette en MP4-fil på 500 Mb, og tømte papirkurven uten sjekk. Ville gjenopprette og gjorde følgende:

1) Lastet ned og installerte «Mini Tool osv» fra Fordelssonen. Ved åpning av programmet kom et pop-up vindu som spurte om jeg ville oppdatere til siste versjon. Klikket «nei», så lukket programmet. Klikket «ja», så installerte det seg ny versjon. Den nye versjonen fant filen, men da jeg ville gjenopprette den gikk det rett til et vindu med ulike betalingsalternativer. Da jeg lukket dette, lukket også programmet seg. Man kan altså ikke gjenopprette filer uten å kjøpe abonnement på programmet! Det er altså ikke gratis. Det burde Komputer for Alle informert om.

2) Lastet ned og installerte «Puran File Recovery», og også «Recuva». De finner begge filen, og gjenoppretter den i samme størrelse, men uansett hvordan jeg forsøker å åpne/spille filen, så får jeg feilmelding «Filen skadet, eller kodek mangler». Har prøvet alt jeg rår over. Hvordan kan jeg reparere/få denne til å spille?

Hei,

om du får beskjed om betaling, vil jeg tro dette er pga. filstørrelsen eller typen. Programmet skal dog kunne gjenopprette filer opptil 1 GB i gratisversjonen, jfr. nettsiden: https://www.minitool.com/data-recovery-software/free-for-windows.html#product-comparison

Eventuelt er det mulig en nyere oppdatering har endret på dette, men antakelig ikke.

Om ingen av programmene klarer å gjenopprette MP4-filen fullstendig, så er det dessverre mulig at den er borte for godt. Det er litt tilfeldigheter involvert i slik gjenoppretting, siden selve minnet på PCen kan bli fylt opp av andre ting etterhvert, eller ikke – litt avhengig av tilfeldigheter. Dette kan bety at ikke alle «delene» eller bits av MP4-filen lenger finnes i minnet.

Du kan prøve å spille den av med VLC media player, da denne har veldig god støtte for de fleste filtyper, til og med skadede filer. Du kan også prøve et annet gjenopprettingsverktøy, men det er ingen garanti for at filen kan gjenopprettes, som sagt. Det er mulig en ekspert på harddisker og minne kan hjelpe deg, men det kan ikke jeg nok om til å si noe spesifikt.

Du må være abonnent for å skrive innlegg