Legacy

Løst
Dette emnet inneholder 5 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 7 måneder, 4 uker siden.
Forfatter
user-324871
Spectator

Jeg kjører en intel Core i5 2320 @ 3.00 GHz. med Windows 10 Pro 64-bit. Jeg er interresert i slektsgransking,og har gjennom flere år brukt Legacy programmet til å laste ned og utvide mitt slektstre. Jeg har sikkerhetskopiert fam-filen flere plasser for at den skal være sikret.
Mitt problem er med Legacy9 (forsåvidt det samme hvilken Legacy jeg bruker) er at når jeg skal laste inn familiefilen (fdb-fil) åpner Windows installer filen Roxio Creater NXT pro, selv om jeg har slettet den fra harddisken.                                    Har forsøkt Komputer for alle’s egen medisin «Sørg for att filen åpnes i riktig program» nr. 4 i 2018. Når jeg klikker på «angi standard etter app» finnes ikke Legacy.
Jeg har installert Windows på nytt 2gg (uten å slette filene mine riktignok)uten at det har hjelpt.

Kan noen hjelpe meg med dette problemet.Stor takk til den som kan.

Attachments:

Hei,

når du skal angi standardprogram, er det et alternativ nederst hvor du kan bla gjennom PCens filer og manuelt finne programmet du vil bruke. Trykk dette og finn fram til Legacy sin .exe – fil hvor du installerte programmet.


user-324871
Spectator

  Takk for svar, men skjønner ikke helt hva du mener. må nok ha det inn med teskje.

  PCen vet ikke at du vil bruke Legacy som standardprogram for å åpne disse filene. Så når du har trykket på dette alternativet, og Legacy ikke er i listen over programmer PCen foreslår, må du trykke «flere programmer» nederst og til slutt «se etter program på PCen» e.l. nederst for å finne Legacy sin .exe fil på PCen.

  Så du må finne ut hvor Legacy er installert og navigere fram dit når du angir standardprogrammet, som du nevner.


  user-324871
  Spectator

   For det 1. så står det ikke «flere programmer» nederst og til slutt i min versjon av win 10. For det 2. har jeg nå funnet ut at Legacy appen står markert som den som skal åpne fdb-filer. Likevel blir Roxio Creator NXT pro åpnet når jeg trykker på familie-filen. (roxio Creator er forøvrig slettet med  Iobit uninstaller) Så noe helt annet er feil her. Men hva??

    

   Attachments:

   Du må høyreklikke filen, og velge «åpne med» og så nederst på denne lista velge «Velg et annet program». Deretter kan du følge det jeg skrev over.

   Du har nok avinstallert Roxio, som du sier, men om du bare trykker på filen med venstreklikk eller velger «åpne», så vil den fortsette å prøve å bruke Roxio. Trykk windows-knappen og søk etter «standardapper» i søkefeltet. Åpne dette, og herfra kan du kontrollere at fdb-filer faktisk skal åpnes av Legacy (kanskje du da allerede har gjort dette). Om dette er i orden, så er det nok filen du åpner det er noe rart med – vil tro den da er av en annen filtype eller kanskje ikke ble lasted ned/lagret riktig.

   Du må være abonnent for å skrive innlegg