Photoshop Elements flytte til ny PC og beholde hierarki på Tags og Albums?

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 2 måneder siden.
Forfatter
user-584811
Spectator

Photoshop Elements 2020/2021: Har noen «oppskriften» på å flytte bilder og installere på ny maskin og beholde de gamle tags og albums?

Har ca. 150.000 bilder så backup og restore tar lang tid ……..? Men vil dette opprette Tags og Albums med det gamle hierarkiet på ny PC?

Hei,

du kan kopiere over hierarkiet direkte til den nye PCen, ja. Vet ikke om Photoshop har et eget tag/album system, men om det er integrert i Windows først og fremst, vil dette gå helt fint. Men det vil ta veldig lang tid, såklart, om ikke bildene er svært små.

Om hierarkiet kun er integrert i Photoshop Elements, må du antakelig eksportere det og importere på den nye PCen.


user-584811
Spectator

    Hei – det er mulig å backup kopiere filer for Tags og Albums og så laste de inn igjen. Har prøvd det uten å få tilbake Hierarkiet. Bildene er store i filformat ja, så det er snakk om 1,7 TB i mengde.

    Skulle gjerne hatt en klar oppskrift fra A-Å hvordan dette best og enklest løses. Har en USB disk på 6 TB som kan brukes som mellomlager, eventuelt ta backup til og så kjøre restore fra. Men løser det utfordringen med å beholde hierarkiet?

    I så fall regner jeg med at bildene ikke kan ligge på den nye PC-en på forhånd? De kommer vel over ved restore, men vil de legge seg i det mappesystemet som jeg har fra før i Win-10?

    Jeg bruker dessverre ikke Photoshop, og fra det jeg skjønner har programmet et eget katalog/albumsystem. Så rådene mine her må tas litt med en klype salt, men sjekk ut denne guiden https://helpx.adobe.com/no/photoshop-elements/kb/backup-restore-move-catalog-photoshop.html

    Er dette albumhierarkiet du snakker om? I så fall er den guiden det du trenger for å overføre katalogen. Fant dessverre ingen guide på norsk, så om noe er uklart eller på andre måter utfordrende, så er det bare å spørre.

    Forumet ‘PROGRAMVARE’ er stengt for nye emner og svar.