Smart funksjon i Excel

Løst
Dette emnet inneholder 7 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 7 måneder, 3 uker siden.
Forfatter
bjarneah
Spectator

Hei, det finnes en funksjon i Excel som på grunn av andre kolonner seter inn/beregner verdier i en bestemt kolonne. Den ble presentert bladet i 2017 eller 2018, husker ikke helt. Denne funksjonen skulle jeg gjerne benyttet.

Hilsen

Bjarne A. Haugen

Hei,

jeg finner ikke uten videre bladet dette ble nevnt i uten litt flere detaljer. Men om du kan spesifisere funksjonen, kan jeg kanskje utdype og forklare den.


bjarneah
Spectator

  Hei,

  det er å legge på regel på en hel kolonne som gir et resultat, dersom en eller flere kolonner på raden er utfylt. Det minner om hvis-funksjonen, bortsett fra at regelen gjelder for hele kolonnen uten å behøve å legge den på hver celle.

  Mvh Bjarne

  Du tenker ikke på autofyll? Hvis du har en formel i en celle, kan du ved å holde i nedre høyre hjørne på cellen duplikere formelen til å også gjelde for cellene under/ved siden av (avhengig av retningen du drar i). Den vil da justere nødvendige formelen for hver celle til å passe med den raden/kolonnen.

  Du kan se hva jeg mener her: https://www.isumsoft.com/office/3-quick-ways-to-apply-formula-to-entire-excel.html

   


  bjarneah
  Spectator

   Hei,

   jeg tenker meg et regneark med antall liter i kolonne A, beløp i kolonne B og literprisen kommer da i kolonne C, uten at jeg må kopiere fra forrige rad eller legge inn formelen.

   Mvh

   Bjarne

    

   Da kan du skrive dette i f.eks. celle C1: =A1*B1

   Denne formelen kan du så dra nedover (via krysset i nederst høyre hjørne på cellen), og dette vil kopiere formelen til alle celler du ønsker – men med riktige referanser. F.eks. vil det for C2 bli: = A2*B2 og for C3: A3*B3, osv.

   Det er i allefall den måten jeg ville gjort det på, og jeg vet ikke om en enklere måte selv. Og dette kan gjøres uavhengig av om du har verdier i kolonne A og B, så om du fyller inn disse senere vil du ikke trenge å kopiere eller skrive formelen på nytt.


   bjarneah
   Spectator

    Hei, jeg er klar over denne måten, men den jeg er på jakt etter er at formelen blir lagt på hele C-kolonnen i eksempelet over, men så lenge A og B er tomme vises heller ingen formel i C.

    Da vet jeg dessverre ikke. Excel har et utall forskjellige funksjoner (HVIS, SUMMER, GJENNOMSNITT osv. ) som kan være verdt å utforske, samt en lang rekke formateringsmuligheter. Det du ønsker går kanskje mer på formateringen, siden du ønsker en formel på en hel kolonne uten å bruke autofyll.

    Håper du finner ut av det – kanskje mer excel-spesialiserte forum kan gi deg svaret!

    Du må være abonnent for å skrive innlegg