Underlig funn

Løst
Dette emnet inneholder 8 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  AtleS516872 3 år siden.
Forfatter
AtleS516872
Participant

Clean Master minner meg jevnlig om søppelfiler som bør fjernes. Det er jo bra. Men i dag tok jeg meg tid til å kikke på hva Clean Master foreslår å fjerne: blant annet 33 GB fra Internet Explorer. Det er pussig! Jeg bruker aldri den nettleseren, og den har aldri vært installert på maskinen. Så hvordan kan CM ha funnet noe der? Den fant 407 GB i tilknytning til Google Chrome, og det er kanskje normalt, siden det er den nettleseren jeg bruker mest. Men intet ble funnet under Edge, som jeg bruker ofte. Det ble også funnet 16 Kb knyttet til Zune, som er et program som er ukjent for meg. Merkelig!

Clean Master tilbyr meg også å fjerne privacy files. Det er litt plagsomt, for i praksis er dette mas om å oppgradere til Pro-versjonen.

Hei,

jeg tipper det er snakk om MB (megabyte) og ikke GB her. Verken Chrome eller annen nettleser skal ta opp i nærheten av de størrelsene du nevner her – da er det definitivt noe rart!

Hva foreslår programmet å fjerne, spesifikt?


AtleS516872
Participant

    Ja, du har rett: Det var MB det var snakk om. Pussig nok: Selv om jeg lot Clean Master kjøre renseprogrammet sitt i forgårs, så melder CM i dag, ved ny skanning, fremdeles at det er 33,1 MB søppelfiler knyttet til IE, altså det samme tallet som sist! Hovedsakelig dreier det seg om en DAT-fil på 32 256 KB. Videre er det fem filer som alle er på 512 KB (to JRS-filer og tre tekstdokumenter), samt en JFM-fil på 16 Kb og Recovered File Fragment på 8 Kb. Noe av det er datert i dag, noe tidlig i januar.

    Disse filene er nok ikke noe å bekymre seg for – alle nettlesere genererer visse midlertidige filer som de bruker for å effektivisere funksjonalitetene sine. Det er altså helt vanlig at samtlige nettlesere har en del MB med filer som kontinuerlig byttes ut, og lages på nytt om du sletter dem.

    Det kan være en idé å periodisk slette leftovers av disse filene, da det hender at man ender opp med filer som ikke lenger er i bruk. Men dette trenger du ikke gjøre ofte – en gang i måneden holder i massevis, og er strengt tatt ikke nødvendig med mindre du har begrenset lagringsplass.


    AtleS516872
    Participant

      Godt å vite! Men rart likevel, å finne filer som er knyttet til IE – som jeg ikke har på maskinen.

      Internett Explorer har tidligere vært installert, men er nå erstattet av Edge. Kan være derfor!


      AtleS516872
      Participant

        Men IE har ikke vært installert. Jeg byttet ut systemdisken for få måneder siden, og da installerte jeg Windows og alle de andre programmene på nytt.

        Tipper det fortsatt er rester av IE til tross for dette – følger nok med Windows installasjonen.


        AtleS516872
        Participant

          Takk for interessante svar!

          Forumet ‘PROGRAMVARE’ er stengt for nye emner og svar.