BankID på mobil

Løst
Dette emnet inneholder 2 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av  user-412085 8 måneder, 3 uker siden.
Forfatter
inges pc
Participant

Jeg bruker BankID med kodebrikke og det virker trygt. Er «BankID på mobil» også trygt? Hva hvis jeg mister telefonen eller noen får kopiert innholdet på min telefon, – det går jo noen skrekkhistorier om at kjeltringer raskt kan kopiere når de er i nærheten av min telefon?

Hei,

BankID på mobil krever en kode som du selv velger. Altså kan ingen uvedkommende bruke BankID-en din uten denne koden. BankID følger SIM-kortet også, så det hjelper fint lite å kopiere telefonens innhold. Det er naturligivs anbefalt å også ha tilstrekkelig beskyttelse (innlogingskode/PIN) på mobilen i seg selv.


user-412085
Spectator

  Det som normalt er omtalt som BankID på mobil er som skissert over, eit sertifikatet lagra på SIM-kortet, der du må bekrefta meldinga du får (to ord som skal passa med nettsida) med PIN-kode. PIN-koden er ditt einaste vern her.

  Den andre måten er det du har no – vanleg BankID med kodebrikke. Kodebrikka kan om du vil erstattast av ein app. For å aktivera appen må du bruka BankID med kodebrikke eller BankID på mobil. Appen kan kun brukast på ein telefon om gongen – det oppstår feil dersom du aktiverer på to separate telefonar eller på telefon pluss nettbrett.
  Ved bruk av vanleg BankID med kodebrikke vil du etter fødselsnummeret normalt få spørsmål om kode frå kodebrikka. Appen erstattar dette trinnet, og du må svara ja eller nei i appen om det er du som vil logga på med BankID. Dette kan i teorien misbrukast av nokon som stel telefonen men manglar kodebrikka, sidan det kun er ja/nei utan ytterlegare PIN-kode i appen. Dei må likevel kjenna ditt personlege passord for å misbruka din BankID utan kodebrikke.

   

  Helsing Lars

   

  Forumet ‘SIKKERHET’ er stengt for nye emner og svar.