"Kritisk sikkerhetsvarsel" fra Google.

Løst
Dette emnet inneholder 2 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av  user-412085 2 år, 7 måneder siden.
Forfatter
user-338962
Spectator

Hei, Atter en gang har jeg mottatt et «kritisk sikkerhetsvarsel» fra Google om at «Et påloggingsforsøk er blokkert». Varselet er for meg meningsløst fordi jeg ikke vet hvilken app det er gjort noe forsøk på å logge seg inn på. Jeg har minst 10 «apper» med passord og jeg kan ikke ta jobben det er med å skifte passord på alle hver gang jeg får dette varslet.  Til nå har jeg valgt å ignorere varselet. Eksperter på El-kjøp kan ikke hjelpe meg. Kan dere hjelpe?
Vennlig hilsen.

Bjørn Emil Vinnan. Ab.nr 26.994.491.72. [email protected]

 

 

 

Hei,

dette kan komme fra når du selv logger inn fra diverse enheter, eller om du f.eks. logger inn fra ukjente nettlesere eller incognito-modus.

Om ikke, dobbeltsjekk at varslene du mottar ikke bare er spam/phishing epost. Vær veldig forsiktig når du er inne på disse mailene – ikke klikk på lenker eller vedlegg av noe slag.

Varselet kommer når noen prøver å logge på Google-kontoen din (den du bruker til å logge på gmail), altså gjelder det kun denne kontoen. Du trenger ikke skifte passord på noen annen konto enn denne.


user-412085
Spectator

    Google vil normalt ikkje senda melding om at pålogginga er blokkert med mindre det er oppdaga aktivitet som indikerer ein serie mislykka forsøk på automatisert pålogging eller andre svært unormale ting. I staden får du melding om at det registrert pålogging frå ny einheit eller lokasjon, og ber deg så om å gå gjennom aktiviteten din etter at du har logga inn på din konto på nettet. Der skal det stå identiteten til den nye eininga, operativsystem, avsendars IP-adresse og den geografiske plassen som forbunde med den i meldinga.

    Som nevnt av support over, bør du vera kritisk til slike meldingar. Dersom du les meldinga i GMail eller, kan du sjekka om det faktisk er Google som har sendt den ved å opna den i «original» versjon. Bruk menyen til høgre for svarknappen for dette når meldinga er opna. Epost program har normalt òg ein slik funksjhon. Header-seksjonen står øverst, med siste trinn øverst. Nederst står det som epost programmet til avsendar har oppgitt. Her kan du sjekka kva server(ar) meldinga har gått gjennom, og resultatet av diverse autentiseringstrinn. Epost frå Google skal ha «dkim=passed» og «spf=passed» etter linjene » ARC-Authentication-Results» og «Authentication-Results». Det kan stå andre linjer som indikerer status «passed» og har innbyrdes identisk epost adresse med dei av dei med «spf=passed».

    Helsing Lars

     

    Forumet ‘SIKKERHET’ er stengt for nye emner og svar.