Lureri eller infeksjon?

Løst
Dette emnet inneholder 4 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 2 år, 11 måneder siden.
Forfatter
AtleS516872
Participant

Plutselig har det begynt å dukke opp en melding på grå bunn nederst i høyre hjørne på skjermen min:

Øverst står det Google Chrome sammen med Google-ikonet.

Videre:

«Systemet er infisert!

Klikk her for å rengjøre

no.no-dummy.com»

Nederst er det en knapp hvor det står «Read more»

Jeg har ikke våget å klikke på noe her, for jeg mistenker ugler i mosen. Jeg har Bitdefender Antivirus Free på maskinen, og har ikke fått noe varsel derfra.

Hva kan dette være?


AtleS516872
Participant

    no.no-dummy.com kommer med ny melding: «Slå på antivirus. Klikk her for å gjennomgå PC-beskyttelsen.»

    Ved en anledning kom det også et varsel nede i hjørnet, tilsynelatende fra Microsoft (vindus-ikonet ble brukt), om 5 infeksjoner infeksjoner.

    Det har jeg naturligvis sjekket. Bitdefender er på, og jeg har også gått gjennom Sikkerhetssjekk på Google og Windows sikkerhet. Alt later til å være OK.

    Men kan jeg bare ignorere dette?

    Hei,

    dette er nok såkalte «push» notifikasjoner fra denne dummy.com-siden, via Chrome. Ikke trykk på notifikasjonene. Gå til innstillinger i Chrome, og så Privacy and securit/Personvern og sikkerhet, sideinnstillinger/site settings og deretter se på notifikasjoner. Slett Dummy-siden fra denne lista.


    AtleS516872
    Participant

      Det het delvis noe annet hos meg, men det er vel samme sak: Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Nettstedsinnstillinger > Fant no.no-dummy.com > Slettet data og blokkerte varsler.

      Ser det riktig ut? Burde jeg blokkert Bevegelssensorer, JavaScript, Bilder, Bakgrunnssynkronisering og Betalingsbehandlere også? Disse står som Tillat (standard), stort sett alt annet står som Spør (standard)

      Det bør være riktig. Du kan blokkere disse tingene for nettsider du ikke stoler på, men mange andre sider trenger nok disse komponentene for å kjøre innholdet sitt.

      Forumet ‘SIKKERHET’ er stengt for nye emner og svar.