Mobirise Website Builder: Advarsel fra Acronis og Malwarebytes

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 9 måneder siden.
Forfatter
gunnargrotnes
Participant

Hei! Jeg har kommet over MOBIRISE Website Builder. Programmet er mye omtalt på nettet og det finnes omfattende og  informative instruksjonsvideoer på YouTube. Det hele virker seriøst, ordentlig – og imponerende! Så jeg lastet ned vedlagte setup-file for PC fra mobirise.com og så frem til å sette i gang.

Men gleden ble kortvarig. Både Acronis og Malwarebytes kommer med kraftige advarsler om at dette ser ut til å være ransomware og at den inneholder trojaner.

Har Komputer for alle erfaringer eller råd å komme med i forbindelse med Mobirise? Er det trygt å overse advarslene fra Acronis og Malwarebytes? Jeg håper jo det, men bedre føre var enn etter snar!

Ser med spenning frem til svaret! Mvh. Gunnar Grøtnes, Kristiansand

 

Hei,

jeg har personlig ingen erfaring med Mobirise programvare, men fra det jeg har sett på nettsiden og omtale, virker det som et legitimt program. Pass på (viktig!) at du har lastet ned .exe – filen fra den offisielle nettsiden, og kjør den gjerne gjennom anti-virus portaler (nettsider) som kjører tester fra mange anti-virus på en gang. Pass spesielt på såkalte phishing-sider, som ser identiske ut som orginalen, men stappfulle av potensielle trusler og scams. Videre anbefaler jeg å lese omtaler på nettet, som du har gjort, og gjør deg opp en mening basert på alt dette. Jeg kan dessverre ikke garantere noe, men det virker som du allerede er på rett vei når det gjelder å «bakgrunnssjekke» programmet.

mvh Dag

Hei. Det ser ut til at Malwarebytes kategorisk setter Auslogics Boostspeed i karantene. Begge er anbefalte programmer av dere. Hvordan løser jeg den situasjonen?

Mvh / Torleif Hagen, Trondheim

Hei,

som nevnt på programsiden i fordelssonen (https://fordelssonen.komputer.no/programmer/optimaliseringsprogrammer/auslogics-boost-speed), kan Boostspeed trigre Malwarebytes under installasjonen. Du må enten legge til et unntak for installasjonsfilen, eller skru av Malwarebytes mens du installerer.

Du må være abonnent for å skrive innlegg