Enklere Win10 (ikke fullversjon)

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 4 år, 11 måneder siden.
Forfatter
hamarn
Participant

Hei, jeg har en eldre Lenova-maskin, T61. Denne takler neppe fullversjon av Windows 10. Jeg har tenkt å benytte denne i min leilighet i Tyrkia, til å lese e-post, intenett, etc. Jeg har slettet tidligere XP og installert Chromium som dessverre fungere dårlig. Finnes det en mulighet til å få en enklere Win10 installert, i tilfelle hvordan går jeg frem??

Hei,

jeg ville anbefalt å sjekke ditt systems spesifikasjoner (prosessor, RAM, osv.) mot kravene til Windows 10. Hvis de ikke er tilstrekkelige, kan du gjøre samme sjekk mot f.eks. Windows 7, som jo er forholdsvis likt Windows 10. Hvis det er i knappeste laget, kan det fremdeles gå greit å kjøre W10, men kanskje litt langsommere enn det du er vant til.

Jeg har sett litt rundt, og har ikke funnet noen «enkel» versjon av Windows 10 som kan installeres, dessverre. Mange anbefaler å heller prøve et Linux-basert system på eldre PCer, men er jo ikke alltid det er ønskelig heller såklart. Du kan eventuelt reinstallere XP, om du kun skal utføre enkle oppgaver, som du sier.

Alternativt kan du ta en kikk på nyere PC-modeller – nettsider som Komplett.no har ofte gode priser på praktiske og relativt enkle laptoper med Windows 10. Kan gjerne anbefale noen om du ønsker det.

mvh Dag

Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.