Fjerning av partisjon på c-disk

Ikke løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  roald.sund 5 år, 8 måneder siden.
Forfatter
Hewiro
Participant

Hei

Jeg har noen spørsmål om diskplass og diskbokstaver.

Min nokså nye pc har to disker, en SSD der Windows ligger og en HDD der jeg lagrer det meste. For noen uker siden nektet PC-en å starte, og jeg leverte den inn til reparasjon.
De måtte reinstallere Windows 10 (64biter), og etterpå hadde HDD disken fått ny bokstav (E) og en ekstra partisjon var kommet til på C-disken og hadde da overtatt bokstaven D.

Det betyr kanskje ikke så mye hvilken bokstav lagringsdiskene har så lenge en finner innholdet igjen, men den nye «Lokal disk D» har svært liten plass, ca. 500Mb, og melder stadig om at det er lite plass igjen..

Når jeg så prøver å slette noe på denne disken, finner jeg ingenting der.

Under egenskaper viser det at disken er full (476MB), men når jeg åpner den melder Windows at disken er tom. Prøver jeg diskopprydding, viser denne at den inneholder «DirectX-shadebuffer» og papirkurven.

Begge disse står oppført med 0 i innhold, og jeg kommer ikke lenger. Ved en analyse av disken med Ccleaner, står det at den er fylt opp med «Other files» uten å forklare hva disse filene er.

Har dere et råd om hvordan jeg kan bli kvitt disse plagsomme meldingene fra utforskeren? Og hva blir egentlig lagret på denne partisjonen? Og kan den fjernes helt, slik at min pc blir som før med bare to disker? En til Windows og en til lagring? I så fall, hvordan sletter jeg den..?

Hilsen

Hewiro


roald.sund
Participant

    Hvis det er risikabelt å slette D-partisjonen, er det kanskje tilstrekkelig å ta bort bokstaven, slik at partisjonen ikke blir synlig andre steder enn i Diskbehandling. Hvis meldingen kommer likevel, kan en annen mulighet kan være å lage D-partisjonen litt større; jeg tror feilmeldingen kommer når disken er over 90 % full. For å utvide den, må du antakelig krympe den andre partisjonen på samme disk først.

    Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.