Generell datahjelpeløshet

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 7 måneder, 4 uker siden.
Forfatter
92618232
Participant

Dataproblemer
Datamaskinen min synes å bli stadig tregere, og det kommer ofte opp en liten rute på skjermen om at maskinen trenger tilsyn.
Maskinen er en Dell, Studio xps, 8100, snart 10 år gammel
Operativsystem Windows 10 Pro, Versjon 1903
64 biters operativsystem.
Plagesignaler:
Under oppstart kommer en mengde meldinger og advarsler opp: De hyppigste er:
WinZip Registry Optimizer
Windows Startup Items, et (stort antall) Items found
Premium prøveversjon utløpt
Windows Utilities system kjører i bakgrunnen
Dersom jeg følger oppfordringene på skjermen, leder de fram til registrering og betaling for å kunne laste gitt program ned og få maskinen reparert.
Det jeg lurer på er om det hele er reklametriks fra programutviklere som gjerne vil selge sine produkter og tjene penger, eller om de er nødvendige tillegg til min originale beskyttelse, Windows Defender.
Min innsikt i dataverdenen er ikke så stor at jeg forstår hva som skjer. Kunne noen gi meg råd eller veiledning om hva jeg bør gjøre.

Hei,

det er dessverre veldig vanskelig å avgjøre uten å få undersøke PCen selv. Windows Defender er i utgangspunktet nok, men Windows kan jo oppfordre til tilsyn av PC av andre årsaker. Eller så kan dette være et program (gratisversjon) du har lastet ned – det vet jeg ikke uten å se det selv. Når det er sagt, er det veldig vanlig at eldre PCer blir relativt trege, ettersom ny programvare trenger stadig mer minne for å fungere effektivt. Sjekk f.eks. hvor mye RAM/minne PCen har – i disse dager vil jeg anbefale 8GB eller mer. Siden PCen er 10 år gammel, vil jeg tro den har 2GB, kanskje 4?

Mitt beste råd er å vise PCen til en kyndig person, f.eks. hos Elkjøp sin PC service, eller liknende. De vil kanskje anbefale en ny enhet, men om du ikke ønsker det, vil de sikkert kunne fikse problemene du nevner.

Du må være abonnent for å skrive innlegg