Harddisken jobber i hundre. Inn- og utdata bruker svært lang tid

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 6 måneder siden.
Forfatter
gunnar_s
Participant

Et eksempel: Siste oppdatering av Win10 på min stasjonære PC tok flere timer å laste ned på harddisken, mens det bare tok ca 20 minutter på min bærbare med SSD. Og den stasjonære har kabel til ruteren, mens den bærbare bruker det trådløse nettverket, som bør være langsommere.

Crl+Alt+Del og «Ytelse» viste at alt var normalt bortsett fra harddisken, som ble brukt 100 % hele tida, til tross for at bare 80 % av disken er i bruk. Jeg slettet ytterligere 10 % av mine data og kjørte programmet Toolwiz Care med Speedup/Defrag. Jeg slettet også papirkurven. Da ble «Ytelsen» som forventet, dvs. den lå mellom noen % og mange %. Da trodde jeg at problemet var løst. Men etter bare to uker med lite bruk var jeg tilbake der jeg startet og «Ytelsen» ligger igjen nær 100 % mesteparten av tida. Og da blir opp- og nedlasting begrenset til kB istf MB.

Er det noe galt med harddisken eller kan jeg gjøre noe annet med mitt problem?

Hei,

det kan hende den stasjonære PCen har tregere prosessor, eller en dårligere harddisk (SSD vs HDD). Det kan også være den stasjonære måtte laste ned flere filer enn laptopen. Under «ytelse» oppgis ikke hvor mye av diskplassen som brukes, men hastighet på lesing/skriving til harddisken, i tillegg til en prosent av hvor mange lese/skrive-operasjoner disken har behandlet de siste 60 sekundene (i motsetning til «ledige» øyeblikk uten noen operasjoner). Under oppdateringer eller installasjoner er det forventet at disse prosentene er høye, men til vanlig bør de være lavere.

Det er mulig du har bakgrunnsprosesser/programmer som konstant er i bruk, eller så kan harddisken være gammel/utdatert eller skadet. Dette er dessverre vanskelig å fastslå fra min ende.

Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.