Hvor lang bruk tåler en USB-minnepinne og hvilken type er den beste ?

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 3 måneder siden.
Forfatter
bjørnar2698
Spectator

Jeg bruker å ha en minnepinne stående i min laptop permanent (når den står hjemme da). Dette for å bruke den som en «extrabackup». Denne minnepinnen speiler til enhver til den mappestruktur jeg har under Dokumenter på PC,n.

Men: Hvor lang levetid har denne minnepinnen  egentlig med et slikt bruksmønster ?. Antall «overføringer» til minnepinnen kan vel komme opp i 3-400 pr mnd.

Idag bruker jeg en 32 GB 3.0 minnepinne fra Samsung.

Det ville være fint om noen «expert» kunne si meg hvor lang levetid denne minnepinnen har/hvor mange cykluser den tåler. Og gjerne også henvise til en minnepinnetype som tåler/varer lenger.

Håper på et kvaliufisert svar.

 

 

Hei,

avhengig av hva slags teknologier produsent bruker, kan en USB-pinne overføre data mange titusener av ganger. Nøyaktig hvor mange er vanskelig å si. Din aktuelle minnepinne kan «vare» alt fra et par år med slik intensiv bruk, til 5+ år. Og den slutter ikke nødvendigvis å fungere, men kan sakte miste hastighet og pålitelighet.

Jeg er ingen ekspert på dette, så ville anbefalt deg å ta en titt i populære nettbutikker som Komplett.no, og se på de mest solgte/anbefalte USB-drivene der og tilhørende anmeldelser.

Om du ønsker en ekstern harddisk, altså en USB-pinne med mye mer lagringsplass, kan jeg anbefale WD My Passport, f.eks. denne: https://www.komplett.no/product/1149169/datautstyr/lagring/harddiskerssd/harddisk-ekstern/wd-my-passport-4tb-sort

Jeg har brukt en tidligere utgave av denne selv, og så langt (3-4 år senere med intensiv bruk) holder den veldig god hastighet og medfølgende software funker fint.

OBS! Det er verdt å merke at mange nye USB-pinner og eksterne harddisker krever USB 3.0-innganger (blå USB-porter i PCen) for å oppnå maksimal hastighet.


bjørnar2698
Spectator

    hei igjen,-

    Takker for svaret, men har også lest et sted at «man ikke bør la USB,n stå tilkoblet for lenge ettersom det kan

    redusere minnets levetid».

     

    Siden det er mest praktisk for meg å la USB,n stå permanent i: Hvor mye avkorting av levetiden må jeg regne med ?

     

    Det kan jeg dessverre ikke si noe særlig om. Personlig har jeg aldri vurdert å ikke la USB-en stå i, og jeg ville ikke bekymret meg for det med mindre produsent råder om annet. Om du merker at USB-en blir dårligere, ta heller forhåndsregler og gjør backup før noe skjer. Det er i alle fall min anbefaling.

    Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.