Hvordan endre ikon.

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 10 timer siden.
Forfatter
sivtek623465
Participant

Da jeg oppgraderte til Widows 10 fikk 3 forskjellige filer samme ikon, se vedlegg.

Hvordan kan jeg endre ikonet uten å endre filen?

Attachments:

Hei,

da må du skifte hvilket program som åpner de ulike filene. Høyreklikk filen du vil endre ikon og velg «åpne med», og finn programmet fra listen eller bla gjennom pcen. Huk av for «alltid åpne med dette programmet».

For snarveier til programmer og filer, derimot, kan du høyreklikke og velge egenskaper og til slutt endre ikon fra menyen. Dette påvirker kun ikonet, ikke hvilket program som åpner snarveien.


sivtek623465
Participant

  Hei.

  Jeg ønsker ikke å endre program som åpner filene, kun ikonet. I tidligere windows versjoner kunne en velge ikon fra et bibliotek eller lage et selv og bytte det med eksisterende.

  Som en ser av vedlagt «Screen Shot» så har jeg 3 forskjellige filer med samme ikon. En CamBam-fil med ending cb, en DXF-fil med ending dxf og en NC-fil med ending nc og alle med samme ikon,- ikonet som hører til cb filen, men ikke til dxf og nc filene.

  Er det ikke mulig å bytte ikoner på dxf og cn filene uten å forandre/forvrenge filenes innhold ?

  Til min kjennskap dikteres ikonet i Windows 10 kun av hvilket program du åpner filen med. Du kan eventuelt endre ikonet på .exe-filen til programmet – dette vil da endre ikonet på alle filer som åpnes av programmet.

  Du forandrer ikke filenes innhold ved å gjøre det jeg skrev over.

  Du må være abonnent for å skrive innlegg