Ingen nettilgang etter oppgradering til Windows10

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 4 år, 3 måneder siden.
Forfatter
ingvardp
Spectator

Lot meg friste til oppgradering fra Windows 7 til 10 etter artikkel i siste bladet, selv om jeg før hadde fått melding om at PC-en ikke var helt kompatibel. Underveis kom det melding om at det kunne bli problem med skjermen. Den ble ikke så verst, men det store problemet som oppsto er null nettilgang. Feilsøking gir meldingen: «Finner ikke nettverksmaskinvare».
PC-en er en ASUS Notebook UL30VT med nettverkskort Intel Centrino Wireless-N 1000. Søk på kortet hos Intel viser at det ikke er aktuelt lenger. ASUS Norge/Sverige anbefaler å gå tilbake til Windows 7, men jeg har ikke programmet.
Tenkte å prøve med en trådløs USB-enhet fra TP-link og finner flere til salgs, men ingen som kan kommunisere med Windows 10. Er det bare å kaste PC-en eller er det noen som har et godt råd?

Hei,

har du prøvd å bare koble PCen direkte inn i ruteren/modemet med en ethernet-kabel? Ellers kan det også være verdt å prøve en ekstern nettverksadapter, disse finnes for Windows 10 i de fleste nettbutikker.


ingvardp
Spectator

    Har prøvd med ethernet-kabel, men ingen kontakt. Fikk tak i en USB-adapter, Netgear A6100, som jeg har installert programvare til både via CD og via Minnepenn. På slutten av installasjonen skal adapteren settes inn, og da stopper det opp, programmet finner ikke adapteren selv om jeg ser den under enhetsbehandling. Dobbelklikk på denne gir meldingen:
    Windows konfigurerer fortsatt klassekonfigurasjonen for denne enheten. (Kode 56). Har prøvd alle 3 USB-kontaktene. Maskinen piper både når jeg setter adapteren inn og når jeg tar den ut. Finnes det ennå håp?

    Det er mulig at driverne til nettverkskortet ikke er installert. Her er noen steg som er verdt å prøve (takk til diskusjon.no):

    Start > Control Panel > Device Manager eller Start > Kontrollpanel > Enhetsbehandler

    Se først om du finner nettverkskortet under «Network adapters», og isåfall om denne har et gult utropstegn eller ikke, eventuelt om det er enheter listet i andre kategorier med utropstegn på. Ofte vil nettverkskort være listet som «Ethernet Controller» eller «Unknown Device» hvis driverene ikke er installert. I så fall, dobbelklikk og les feilmeldingen under «Device status». Hvis driverene ikke er installert, viser den: «The drivers for this device are not installed. (Code 28)»

    Drivere vil du finne på en av CDene som fulgte med hovedkortet. Hvis ikke, kan du dobbelklikke på enheten igjen fra enhetsbehandling, og gå til «Details»-fanen helt oppe.

    Du vil da få en linje med tekst som ligner på noe a’la: «PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_E0001458&REV_02»

    Skriv dette inn i google på en PC som har nett, og du vil raskt finne en side der du kan laste ned drivere. Flytt så driverene over med minnepenn eller hvordan du ønsker.

    Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.