Installering av program på C

Løst
Dette emnet inneholder 2 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  Hewiro 6 år, 11 måneder siden.
Forfatter
Hewiro
Participant

Hei
Prøver å finne en enkel løsning på et irriterende problem. Ved installasjon av nye program får man som oftest valget om hvor en vil installere programmet, C eller D disken. MEN, så hender det inn i mellom at en ikke får dette valget og programmet installerer seg automatisk på C.
På min pc, som er en stasjonær W10 64-bits, er C-disken en SSD-disk som ikke har all verdens plass, mens D-disken er en HDD med rikelig plass til hva det skulle være.
Har prøvd å flytte programmer ved å kopiere dem over, for så å slette versjonen på C, men det går ikke alltid like bra. Som man kanskje kan vente seg så blir det gjerne til at programmet krasjer og er ubrukelig..
Hva gjør man når programmene insisterer på å legge seg på C, som snart er full? Finnes det et «knep» eller et program som kan hjelpe meg når slike ting skjer? Å flytte installasjonen fra C til D uten at det skaper problemer?

Hewiro

Hei! Nei det er nok ikke mulig bare å flytte ting over, og en del programmer fungerer rett og slett ikke når de blir installert på noe annet enn samme stasjon som windows er på. Selv har jeg den vanen at jeg har veldig god plass til ting på C (avhengig av hva pc-en brukes til kan det være fra 50-100 gigabyte, og så holder jeg absolutt alt av dokumenter på en annen stasjon (som regel D). Du skriver ikke hvor stor C er hos deg, men hvis du har dokumenter på C (blant annet tar bilder, video og musikk opphysterisk mye plass), er det en mye bedre løsning å flytte disse til den vanlige disken enn å flytte eller installere programmer. Hvis du høyreklikker på mappen Dokumenter/Mine dokumenter, vil du se at det står Egenskaper der, og under Egenskaper finner du Plassering. Der kan du velge en ny plassering, for eksempel D:\Dokumenter som den skal ligge på. Den spør deg da om du skal flytte innholdet også, og det skal du. Det bør hjelpe mye mer.


Hewiro
Participant

    Takk for godt svar og god hjelp. Håper noen finner en god løsning på dette i fremtiden, slik at vi får programmene der vi vil ha de. SSD disken er forøvrig på 120 GB. Min aller første pc hadde en harddisk på 4 GB, så det går fremover…Takk igjen:)

    Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.