Lange filnavn i Windows 7 / SP1 – Explorer copy/paste til ekstern HD funker ikke

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 5 år, 4 måneder siden.
Forfatter
arskaren
Spectator

Hei,
Som overskriften viser får jeg ikke tatt en fullverdig copy/paste backup til ekstern HD under Explorer i Windows 7 / SP1.
Den kopierer nesten alt, men stopper opp når den kommer til filene med lange filnavn.  Jeg har over 900 slike filer…. og hadde håpet å slippe å rename alle disse til kortere navn..

Jeg fant en link fra Microsoft:
https://support.microsoft.com/nb-no/help/2891362/a-file-copy-operation-fails-when-files-or-folders-have-long-paths-in-w
Denne nevner en ‘hurtigreparasjon’ for dette.  Men jeg føler meg ikke 100% sikker på at det er helt trygt å installere denne uten videre.  Jeg har vært i kontakt med Microsoft Support, men de vil ikke garantere at denne er ‘trygg’ i tillegg til at de ikke lenger supporterer Windows 7.  Så der står jeg.   Tør heller ikke oppgradere til Windows 10 uten å ha en 100% backup.

Jeg mener å huske at Komputer for alle hadde en artikkel om dette for 2-3 år siden, men klarer ikke å finne denne nå.
Mener også at dere hadde tips om et program som kan brukes istedenfor Windows Explorer for å kopiere ut.
Men så kommer da et oppfølgingsspørsmål..
Hvis jeg i tilfelle bruker dette ‘andre’ programmet for å lage en ekstern backup – og deretter oppgraderer til Windows 10, må jeg da bruke samme ‘andre’ programmet for å kopiere tilbake til PC’en som da har Windows 10?
Samme spørsmål gjelder i tilfelle jeg isteden kjøper en helt NY PC som da har Windows 10 ferdig installert.

Eller kanskje det fins andre løsninger på dette problemet?
Takknemlig for svar.

Mvh
Arnfinn

Hei,

i utgangspunktet skal jo hurtigreparasjonen hjelpe med dette problemet. Men hvis Microsoft Support ikke kan gi noen garanti, kan dessverre ikke heller jeg gjøre det. Det kan være verdt å høre med de en gang til om dette.

Dette er dessverre et overraskende komplisert problem på Windows 7 da det ikke er noen enkelt tilgjengelig funksjon for å utvide path character limit, som derimot er enkelt å endre i f.eks. Windows 10.

Men jeg har ett forslag som jeg tror kan løse problemet hvis det ikke bare er filnavnene som er lange. Merk at dette ikke er en permanent løsning eller offentlig innebygd funksjon, men heller en «work-around» og midlertidig fiks.

Problemet ditt oppstår siden stien til filen (path) inklusivt filnavnet overstiger Windows 7 sin grense på 255 tegn. Det vi kan gjøre er å opprette en midlertidig virtuell harddisk som enkelt og greit er en direkte snarvei til mappen du har filene dine i. Slik kutter vi altså ut de «unødvendige» tegnene i filenes sti/path. F.eks. vil et directory som «C:\Programfiler\Eksempel\Mappe\Undermappe\Undermappe2» bli forkortet til kun ett par tegn, og dermed hjelpe holde tegnlengden nede.

Slik gjør du det:

1. Åpne startmenyen og søk «cmd», og trykk på snarveien som kommer opp. Et svart terminalvindu skal åpne seg.

2. Her må du skrive inn «subst Y:» (uten anførselstegn) etterfulgt av mellomrom og lokasjonen til filene du vil kopiere, tilsvarende eksempelet over. Pass på riktig skråstrek («\» og ikke «/»). Som dette:

subst Y: C:\Programfiler\Eksempel\Mappe\Undermappe\Undermappe2

3. Gå til Datamaskin, hvor du ser oversikten over harddisker. Nå skal det være en ekstra harddisk ved navn «Y:», som tar deg direkte til mappen med filene. Her inne skal du kunne kopiere filene, gitt at stien nå er innenfor tegngrensen.

4. For å fjerne den virtuelle harddisken (kun snarveien, ikke innhold på den faktiske harddisken), skriv i terminalen:

subst Y: \d

 

Håper dette løser problemet. Hvis ikke, kan det hende en må ty til et program som systematisk forkorter filnavn til angitte filer.

mvh Dag

 

 

Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.