Problem med aktivering av 7 år gammel Windows 7 maskin

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 4 år, 12 måneder siden.
Forfatter
langbein123
Participant

I 2012 kjøpte jeg en maskin fra Komplett med Windows 7 Home Premium, forhåndsinstallert. For ca et år siden fikk jeg plutselig «blå skjerm» Jeg husker ikke nå hva jeg egentlig gjorde men av en eller annen grunn fikk jeg maskinen opp å stå igjen og den fungerer fortsatt utmerket. Jeg stusset litt over at office pakka som var i Home Premium var borte, pluss også noen andre ting jeg savnet. Men det har løst seg.

Jeg har i lengre tid stadig blitt oppfordret å aktivere Windows 7 og for å slippe dette maset bestemte jeg meg for å gjøre det. Men det gikk ikke helt bra for det som er installert nå er Windows 7 Home Basic. Det må ha skjedd etter «blåskjermen»  Jeg får melding om at: «Den angitte produktnøkkelen vil ikke fungere med denne utgaven av Windows 7.

Egentlig ganske logisk, for den produktnøkkelen jeg har gjelder jo for Home Premium som fulgte med maskinen da den var ny. Hvordan kan jeg få ordnet opp i dette. Har også søkt svar på Microsofts forumsider, foreløpig uten hell.

 

 

Hei,

du har altså installert en annen Windows 7 versjon enn du har nøkkel til? I så fall må du reinstallere Home Premium. Siden du fortsatt har nøkkelen, bør det gå uten problemer! Jeg ville dog anbefalt å ta direkte kontakt med Microsofts support/kundeservice (ikke på deres forum) for å bekrefte at dette er det du bør gjøre.

Her er en nyttig lenke om du skulle trenge mer informasjon om selve reinstalleringen: https://www.microsoft.com/nb-no/software-download/windows7

Håper det løser seg!

mvh Dag

Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.