Problemer med oppdatering av Windows 10

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 5 måneder siden.
Forfatter
Sinus
Spectator

Jeg har en stasjonær Dell computer med Engelsk Windows 10, som jeg har problemer med flere ganger i uken.

Når jeg slår den av om kvelden, starter oppdatering, hvoretter den slår seg av.

Neste dag når jeg slår den på, fortsetter oppdateringen en stund, men så kommer følgende melding:

«We couldnt complete the update. Undoing changes. Dont turn off your computer»

Dette tar ca. 20 min. hvoretter den slår seg av.

Dette er irriterende, og hva kan jeg gjøre med det?

Hei,

dette er ofte fordi harddisken ikke har nok plass til at Windows kan installere oppdateringen. Kontroller diskplassen, og om nødvendig, slett programmer/filer så det er en passende mengde plass tilgjengelig.

Om dette ikke hjelper, kan det være fordi PCen blir avbrutt i innstalleringen. F.eks. om du skrur av strømforsyningen på et eller annet vis, eller på andre måter skrur av PCen før den er ferdig med oppdateringen.

Om dette heller ikke er problemet, kan det være at systemfilene er skadet. Da kan du enten gjenopprette Windows fra et tidligere sikkerhetskopieringstidspunkt, eller forsøke å gjøre «Startup repair» i PCens Advanced Startup/Avansert oppstart (kan nås via Innstillinger->Oppdatering og sikkerhet->Gjenoppretting). Dette er imidlertid noe mer teknisk, og det kan være lurt å få noen til å se på dette for deg om du er usikker.


user-324036
Spectator

    Jeg har en Asus PC fra 2013 med en I5-3317u. Jeg har en windows 10 versjon 1803 fra 2018. Problemet er at jeg ikke får oppgradert til nyere versjoner men får kun beskjed om at oppgraderingen ikke kunne fullføres pga feil. Jeg har prøvd windows feilretting- samme svar. Jeg har også prøvd windows oppretingsassistent-samme svar. Jeg hare kun fått følgende feilkoder 1) 0x80070659 2) 0xc1900101 3) 0x80070643.

    Hva gjør jeg  for å få oppgradert min PC

    Vennlig hilsen

    Harald Mølstad

    Hei,

    når du får samtlige feilmeldinger, vil jeg anbefale å ta direkte kontakt med Microsoft sin support. Det kan være mange årsaker til hver feilmelding, og det er dessverre veldig vanskelig å si nøyaktig hva som er galt herfra. Microsoft vil sikkert kunne hjelpe deg mer effektivt.

    Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.