Rettelse: Kinesiske tegn i stedet for æ, ø og å kommer i Gmail, ikke Word

Løst
Dette emnet inneholder 5 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av  user-412085 3 år, 7 måneder siden.
Forfatter
amgulv
Spectator

Når jeg sender mail fra min Outlook til en som bruker Gmail, endrer æ, ø og å seg til kinesiske tegn. Noe å gjøre med det? Hos hvem av oss ligger problemet? Hos meg eller ham?

Hei,

jeg har sett dette problemet før, men har ikke funnet noen løsning, dessverre. Problemet ligger i hvordan ulike emailtjenester «tolker» tegnsystemene som blir sendt fram og tilbake. Jeg har sett at noen kun får problemet når de bruker epost-programmer, mens i nettleserversjonen er bokstavene riktige.

Vet du om mottaker også ser kinesiske tegn?


amgulv
Spectator

    Det er mottakeren som ser kinesiske tegn. Det gjelder kun en person. Han bruker Gmail.

    Jeg har selv mange ganger sendt mailer mellom outlook og gmail uten problemer, så vil tro dette har noe med hvilke programmer dere bruker. Om dere begge prøver å bruke nettleserversjonene av emailene deres, så skal ÆØÅ være intakt.

    Ved nærmere ettertanke, så har jeg sett denne glitchen dukke opp i email-programmet på iPhone og iPad. Verdt å merke seg, om vedkommende benytter en av de til å lese mailer.


    user-412085
    Spectator

      Generelt kan det oppstå problem når epost klienten til  sendar og mottakar har konfigurert eit standard tegnsett som er ulikt det den andre har på sitt system. Det kan eksempelvis resultera i det som er vist i denne Wikepedia artikkelen:  Tegnsalat

      Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.