Windows oppdatering

Løst
Dette emnet inneholder 9 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 2 år, 1 måned siden.
Forfatter
user-324609
Spectator

Min pc er fryktelig treg. Har tenkt at det kanskje kunne være lurt og installere Windows på nytt. Ser at en kan velge                 ( Gjenoppretting , fjerne apper og innstillinger, men beholder de personlige filene mine )  Dette er en pc som hadde Windows 8 som er oppgradert til 10 lastet ned fra Windows. Hva skjer vil den laste inn Windows 10 på mytt eller blir det trøbbel på grunn av tidligere versjon 8. Dersom det er mulig ønsker jeg en oppskrift på dette slik at det går greit.                 Har ikke cd da det ikke fulgte med ved ny kjøp.

Hei,

før du gjør noe mer, hva slags PC har du (Størrelse på harddisk/SSD og RAM) og hvor gammel er den?


user-324609
Spectator

  Hei   Pc`n  er HP Enyv m6 med harddisk 1 terra  8 g ram  ca. 5 år gammel.  Den virket helt fint med Windows 10 lenge, men etter at jeg lastet inn noen programmer fra fordel sonen i Komputer ble den veldig treg. Har slettet programmene men det hjalp ikke.

  Sjekk hvor mye RAM Pcen bruker neste gang du kjører flere programmer samtidig (f.eks. nettleser og noe annet). Du kan se minnebruken i oppgavebehandleren, under ytelse->minne.

  Merk at 8GB RAM kan være litt lite i disse dager, da programmer og spesielt nettlesere tar mer og mer minne. PCen er heller ikke nye lenger, så det er også mulig at visse komponenter er blitt litt dårligere med tid.

  Om du velger å reinstallere, så kan det hende at det hjelper, men det er også mulig at det ikke gjør noen særlig forskjell.

  Har du HDD eller SSD som hardisk? Førstnevnte kan også før til at ting går tregt.


  user-324609
  Spectator

   Harddisken er HDD . Det er brukt 186 GB av 1000 GB så det er fortsatt god plass. Har startet 3 programmer, legger ved ett skjermbilde av ytelse – minne. Ser ut som det brukes 29 %. Brukte ett program som het Revo Uninstaller neon ganger tror det ble mye verre etter det.

   Attachments:

   Det så fint ut. Ikke spesielt høy minnebruk.

   Tviler på om det er Revo uninstaller som har gjort PCen treig, men du kan alltids avinstallere det og sjekke.

   Hva, spesifikt, er det som går tregt på PCen?

    

   Om du velger å tilbakestille PCen via innstillingene du nevnte innledningsvis, så bør du beholde Win 10 ja.


   user-324609
   Spectator

    Det er oppstart som går tregt. Her kommer forløpet : Start, sort skjerm med HP logo 55 sek. så helt sort skjerm i 60 sek, så blå skjerm med tekst Vent litt i 45 sek. så kommer bilde i 10 sek. så kommer logge på i 15 sek. så kommer blå skjerm med alle snarveier på det tar 120 sek. før alle er klar. ( Det er 36 snarveier ). I alt 3,05 min. Dette variere noe det er ikke helt likt alle ganger. Så er den klar til bruk, da er den rask og fungerer godt med programmer og på nett.  Dersom den kan gjenopprette Windows 10 så vil jeg gjerne det. Er det da noe valg der jeg kan velge og beholde Windows 10 eller går den da tilbake til Windows 8 som var starten. Hva vil være det beste, trenger oppskrift hvis gjenoppretting.

    Mulig det kan ha skjedd noe galt med en nylig oppdatering, men kan også være noe helt annet.

    For gjenoppretting og alle detaljer rundt det, sjekk ut Microsoft sin guide (under «tilbakestilling» eller det alternativet du ønsker): https://support.microsoft.com/nb-no/windows/gjenopprettingsalternativer-i-windows-10-31ce2444-7de3-818c-d626-e3b5a3024da5#bkmk_section2


    user-324609
    Spectator

     Glemte og fortelle at jeg har deaktivert alt som kan starte ved pålogging, Er det noe som må være aktivert for at oppstart går raskere ?

     Det er jeg usikker på – hadde jo vært rart om Windows lot deg deaktivere noe slikt. Men kan jo være verdt å prøve, om du tror du kan ha deaktivert noe du ikke burde.

     Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.