Trojaner i EaseUS ToDo backup?

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 2 måneder siden.
Forfatter
user-582099
Spectator

Hei

Setter nå opp en ny laptop (Huawei Matebook D14 FHD) og har lagt inn sikkerhetsprogrampakken fra FORDELSSONEN, bl.a Kaspersky Anti-Ransomevare Tool Home. Når jeg idag prøvde å laste opp backup-programmet EaseUS ToDo, kom det en advarsel fra Kaspersky-programmet, nedlastingen ble stoppet og ingenting installert av EaseUS-programmet. Utskrift av sikkerhetsmeldingen er vedlagt.

Jeg hadde pustet lettet ut, takket Kaspersky og droppet EaseUS-programmet hvis det ikke hadde vært slik at jeg også nettopp hadde lastet ned EaseUS-programmet på den gamle PC’n. Den har McAfee virusbeskytter. Der ble programmet installert uten feilmelding. Når jeg etterpå fikk virusadvarselen ved nedlasting på den nye pc’n, ble jeg skremt og slettet EaseUS.

Mine spørsmål er:

1. Kan det være en trojaner i EaseUS-programmet på FORDELSSONEN?

2. Hvis ja, kan den nå ha infisert den gamle pc’n min, hvor jeg fremdeles har alle programmer og dokumenter som skal overføres til den nye pc’n? Hva gjør jeg da?

Mvh Bent

Hei,

programmet skal være trygt, da EaseUS er et annerkjent selskap og produsent. Ser også at vi mottok spørsmålet for noen dager siden og ble besvart slik: https://fordelssonen.komputer.no/sikkerhet/sikkerhetsprogrammer/er-easeus-farlig

Jeg kjørte også installasjonsfilen i en online virusscan og fikk ingen trussler: https://www.virustotal.com/gui/file/3ef754f141949d939cf82e4c17bf9ab80739167737a502ea883b301f442874f0/detection

Helt sikker får man aldri blitt, men mest sannsynlig har du kun fått et falskt utslag.

Forumet ‘FORDELSSONEN’ er stengt for nye emner og svar.