ProtonVPN

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 9 måneder siden.
Forfatter
user-376082
Spectator

har lastet ned og installert ProtonVPN free på min iPad, fordi den har fått gode tilbakemeldinger på nettet. Men når jeg skal ta den i bruk blir jeg skeptisk. Fordi det kommer opp en dialogboks « ProtonVPN would like to add VPN Configurations. All network activity on this iPadmay be filteret or monitored when using VPN.  Allow       Don’t allow.»

Min første innflytelse er don’t allow, men da kommer jeg ikke videre. Så etterhvert trykker jeg på allow. Så da kommer jeg videre, men da krever programmet at jeg skal trykke innloggingskoden til iPaden min. Og der er det stopp for meg, for hvorfor må de ha den for at jeg skal bruke programmet?

Hva sier dere som eksperter om dette?

Hei,

det er helt vanlig at apps på ipad må ha bekreftelse fra brukeren for å få nødvendige tillatelser. Så om du stoler på utvikleren, gitt de gode anmeldelsene, er det nok trygt å gjøre.


user-376082
Spectator

    Flere som jeg har snakket med etter dette svaret fra dere, mener at det er helt feil å oppgi innloggingspassordet til utenforstående, også en app. Og dette er personer med god kjennskap til Internett og teknologi. Vi har da også blitt innprente at vi aldri skal gi fra oss passord som gjør at fremmede kan komme inn på pcen. Så nok en gang; bør jeg gi fra meg innloggingspassordet til iPaden min, og hvorfor er ikke det så farlig.

    Det er en viktig forskjell på passord til en PC og innloggingskode til en iPad. Passordet på en PC ville jeg aldri gitt bort, og dette trengs heller ikke. Det er også viktig å skille mellom når operativsystemet spør etter bekreftelse via passord/kode, og når et program gjør det. Når OS spør, så er det helt trygt å skrive inn. Men når et program gjør det, så må man passe på.

    Men innstallering og bruk av programmer på iPad fungerer litt annerledes, og enheten vil noen ganger be om koden når man installerer, kjøper eller oppdaterer programmer. Til syvende og sist finnes det ikke noe fasitsvar, for det er nok av malware på nettet (dog virus lages ikke for iPad, generelt). Men om anmeldelsene av programmet er gode, og du har et godt inntrykk av utviklerne, så er du så trygg som du kan bli. Om du vil bruke VPN på iPad, må du trykke «allow». Dette vil du bli spurt om i alle VPN-applikasjoner.

    Forumet ‘INTERNETT’ er stengt for nye emner og svar.