Batteribruk Androidtelefon

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 11 måneder siden.
Forfatter
owarberg792415
Spectator

Jeg har en Samsung S6 der jeg har noen apper som brukes ganske sjelden. Allikevel melder telefonen om at noen av de bruker mye strøm. Selv for apper som det er flere uker siden jeg har brukt, meldes det om rundt 30-40% strømforbruk. Hvordan kan dette skje? Og hva kan gjøres for å forhindre det? (jeg har ingen app for batteristyring installert annet enn det som følger med telefonen)

Hei,

de fleste smarttelefoner holder appene aktive i bakgrunnen med mindre du manuelt lukker de ordentlig. Trykk på knappen med vindu-ikonet, til venstre for hjemknappen. Her er listen over alle aktive apps på telefonen, og du kan krysse de ut etter ønske – da tar de ikke lenger strøm fra batteriet.


owarberg792415
Spectator

    Hei,

    Dette har jeg gjort (gjør det ofte for å lukke alle appene). (De appene jeg snakker om er NRK Radio og Norgeskart friluftsliv.) Men de appene jeg sikter til befinner seg ikke i denne «lista». Men denne operasjonen lukker ikke alle appene. Det er fortsatt mange som kjører i bakgrunnen og som er kjekke å ha der. Men hvordan stoppe apper fullstendig? Jeg vet det er noe som heter dvaletilstand, men de appene er ikke blant de som kan settes i dvale.

    Telefonen er også restartet mange ganger siden appene ble brukt sist gang.

    Da anbefaler jeg å ta en titt i innstillingene for de appene som tar mye strøm passivt. Se om de fortsatt har tillatelse til å benytte GPS, stedstjenester, 4G/internett osv, selv når du ikke har de åpne.

    Du må være abonnent for å skrive innlegg