Zepto-filer

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 8 måneder, 2 uker siden.
Forfatter
user-473826
Spectator

Hei, flere av mine bilder og dokumenter har plutselig blitt til Zepto-fil er dette virus og kan jeg rette opp i det? Mvh Bård

Hei,

Zepto-filer kan være et tegn på at du har lastet ned eller kommet i kontakt med et virus. Typisk vil filene som er rammet være låst for deg, og krever at du gjør en viss handling (som å overføre penger) til de som har laget viruset for å få tilbake tilgang. Jeg vil råde mot å gjøre som de ber om!

Den enkleste måten å fikse dette på er nok å gjenopprette Windows til en tidligere sikkerhetskopi av systemet. Dette kan føre til at du mister nylige endringer og filer på PCen, om det er lenge siden forrige kopi ble gjort. Alternativt kan du slette de rammede filene og så gjenopprette de på tilsvarende vis.

Jeg anbefaler på det sterkeste å ta med PCen til en kyndig ekspert og få hjelp. Dette kan være et komplisert problem å rette opp på egenhånd om man ikke har erfaring med det, og det ville ikke hjulpet om jeg skrev en lang og innviklet fremgangsmåte her.

Håper det ordner seg!

Du må være abonnent for å skrive innlegg