Banktrøbbel med Bitdefender

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 2 år, 7 måneder siden.
Forfatter
AtleS516872
Participant

Jeg har lenge brukt Bitdefender Antivirus Free, som dere jo anbefaler. Men i slutten av juli oppsto et underlig problem for meg: Jeg kom plutselig ikke inn i nettbanken min! Jeg logget inn som vanlig, men startsiden i nettbanken åpnet seg bare halvveis. Alt jeg fikk opp, var snurrende sirkler. Problemet oppsto både på min stasjonære PC og på den bærbare.

Banken klarte ikke å løse mysteriet, og til slutt ble jeg satt i direkte forbindelse med en ekspert i TietoEvry, som drifter systemet til mange banker her i landet. Det viste seg da at en håndfull andre bankkunder rundt om i landet hadde fått samme problem på omtrent samme tid. Etter mye feilsøking både på min maskin og sikkert også på andres kom det et gjennombrudd i går, drøyt syv uker etter at problemet oppsto: Kundene med problemer hadde ett trekk felles, nemlig at de brukte Bitdefender! Straks jeg deaktiverte Bitdefender idet jeg logget inn, åpnet nettbanken seg for meg. Ekspertens antagelse er at noe skjedde i forbindelse med oppdatering av Bitdefender i slutten av juli.

Dette bør kanskje medføre at dere vurderer en endring i deres anbefaling av Bitdefender?

For min egen del tenker jeg at jeg må over på et annet antivirusprogram. Men hvilket? Jeg har fått inntrykk av at Microsofts egen Defender nå er bra nok til å brukes. Stemmer?

Hei,

Det var synd at BitDefender skapte problemer – det er vanligvis et godt antivirus.

I stedet kan du gjerne bruke Microsoft Defender (om du har Win10), da det er bra nok på egenhånd.

Forumet ‘SIKKERHET’ er stengt for nye emner og svar.