Windows Defender og Bitdefender

Løst
Dette emnet inneholder 7 svar, har 4 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år, 9 måneder siden.
Forfatter
oje10
Spectator

Savner generelt at bladet er flinkere til å fortelle om hvilke programmer som bør/kan avinstalleres når bladet kommer med en «ny» anbefaling.  Feks om windows defender bør deaktiveres hvis man installerer Bitdefender Antivirus?

Har sett noen få ganger at bladet anbefaler at man kan droppe det og det programmet når nye anbefalinger kommer, men synes dette bør bli en fast regel i forhold til alle type program dere anbefaler.

Mitt konkrete spørsmål er nå i forhold windows og bitdefender antivirus.

Jeg har også installert Malwarebytes Premium.  Hvilken påvirkning har det programmet på feks Bitdefender?

Mvh Ole

Hei,

som hovedregel holder det med ett antivirus. Det kan til og med gå i mot sin hensikt å ha flere antivirus installert samtidig, da disse kriger om de samme ressursene og oppgavene på PCen.

Det er imidlertid noen sikkerhetsprogrammer som ikke er som vanlige antivirus, og disse kan nok kjøres parallelt uten problemer.


oje10
Spectator

    Hei igjen

    Føler svaret henger «litt» i lufta både i forhold til mitt konkrete spørsmål om Bitdefender antivirus som dere nå anbefaler kan brukes sammen med Malwarebytes Premium som jeg allerede har installert.  Jeg forsøkte å laste ned Bitdefender etter at jeg sendte inn spørsmålet mitt og fikk da beskjed om at dette ikke var å anbefale og jeg unnlot derfor å installere inntil jeg fikk tilbakemelding fra dere.

    Hadde også vært veldig fint og nyttig å høre hva bladet mener/tenker rundt den generelle utfordringen bladet har med å gi informasjon og anbefalinger om hvilke programmer (som tidligere har vært anbefalt av bladet) som bør fjernes når bladet kommer med  anbefalinger av nye programmer. (Dette spørsmålet vet jeg mange ønsker skal bli bedre ivaretatt)

    Det vil være kombinasjoner av antivirus som kan kjøres sammen uten problemer, men det er nok ganske vanlig at det ene programmet «klager» litt på installasjon av et annet antivirus av årsakene jeg nevnte tidligere. Personlig har jeg aldri benyttet mer en ett antivirus på en gang, men det er ikke noe fast fasit svar på dette. Forskjellige programmer tilbyr litt forskjellige funksjonaliteter, så det avhenger jo også av hva man leter etter.

    Jeg skjønner godt at det kan være vrient å vite hvilke programmer som «utgår» når vi anbefaler nye versjoner eller liknende programmer. Men samtidig er det vanskelig for redaksjonen å skrive artikler som alltid tar hensyn til alle tidligere anbefalinger. Når det er sagt, så finnes det nok en middelvei her hvor de mest nylige anbefalingene kan addresseres der det er relevant.

    Om du har kommentarer til innholdet i bladet eller forslag til nye artikler, send gjerne en epost til [email protected].


    user-331357
    Spectator

      Hei.

      Jeg lurte på om andre hadde samme, negative opplevelse av Bitdefender som meg? Problemet er at det stanser neste alle side-oppslag.  Pga jobb har jeg flere nettbanker. DT blokkerer alle. BT blokkerer digipost, eboks, VG sine artilker, ja, det meste.

      Jeg fåt selvsagt valt om å ta meg dit på egen risk. Men det blir litt vel tungvint i lengden. Jeg kan heller ikke legge f.eks. stadig omskiftende artikler i VG, NRK, eller andre inn i en eksklusjons liste. den vil bli endeløs.

      Jeg vurderer å avinstallere.

      Noen løsninger?

      Mvh

      Jivolse

      Da må du, som du sier, eventuelt legge til unntak for de sidene som blir feilaktig blokkert. I så fall kan du legge til domenene, ikke hver enkelt artikkel. Alternativt kan du gå til innstillingene i BT og se om du kan skru ned internettbeskyttelsen, dog dette jo kan være litt risikabelt.

      Du kan deaktivere eller avinstallere BT og benytte Windows defender eller et annet antivirus og se om det passer deg bedre.


      user-456336
      Spectator

        Hei, jeg har en gammel pc som jeg vil skrote. Jeg mener dere hadde et program som kunne slette hele maskinen slik at det ikke kunne få frem noe av det gamle innholdet. håper på svar fra dere.

        [email protected]

        Forumet ‘SIKKERHET’ er stengt for nye emner og svar.