Desktop.ini

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 5 år, 4 måneder siden.
Forfatter
[email protected]
Participant

Hei. Jeg får til stadighet opp Desktop.ini filer på skrivebordet. Hva slags funksjon har de? Er det mulig å unngå de. Jeg sletter dem etter hvert, uten at det ser ut for at det har noen følger.

Likeså samler det seg opp Thumbs.db filer i bildemapper. Er det også noen filer som er nødvendige? Blir de slettet så dukker de oppigjen ganske snart. Kan man unngå dem?

Ser om mulig fram til svar.

Hei,

disse er filer Windows oppretter for å huske henholdsvis hvordan en mappe blir fremstilt på PCen, og for å laste inn «thumbnails» (forhåndsvisning av bilder) raskere. Vanligvis er disse filene gjemt, da de ikke trenger noen interaksjon med brukeren. Å slette disse vil altså gjøre at PCen «glemmer» hvordan en redigert mappe skal se ut (påvirker ikke innhold eller mappenavn), og øke tiden for innlasting av forhåndsvisninger av bilder.

Jeg ville anbefalt å gå til kontrollpanel, og søke etter Mappealternativer (Folder Options). Åpne denne, og trykk på Visning(View)-fanen. Derfra kan du skru på «Skjul beskyttede systemfiler (anbefalt)», eller «Hide protected operating system files» på engelsk. Trykk OK. Nå vil disse filene ikke lenger være synlige, men all funksjonalitet vil være inntakt.

mvh Dag

Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.