Får ikke aktivert windows.

Løst
Dette emnet inneholder 2 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av  user-412085 3 år siden.
Forfatter
user-365470
Spectator

HEI GOD PÅSKE FORESTEN, Har en lenovo thinkpad T420 Somjeg er blitt så glad i hehe er jo så nydelig tastatur på den blant annet.Mitt problem er at jeg hadde en venn som jobbet for et kjøkken firma og han innstalerte windows 10 for meg fra en minnepenn og har gjort det fra firmaets minnepenn og ikke den han egentlig skulle instalere fra husker det var 2like,men nok om det efter en god stund noen mnd så kom det opp nede i høyre side på skjermen Aktiver  Windows gå til innstillinger for og aktivere windows,skjønte da at det var fra firma minnepinnen,men største problemet er nå 2 ting han slettet fullstendig windows 7 for det husker jeg han spurte meg om,og jeg sa ja for jeg kjøpte den av min gode venn og nabo og han hadde ikke slettet noe,så jeg får vel ikke tilbakestilt den til det igjen?han sa nei,og så jeg eventuelt kan få win 10 gratis skjønner…  Så nr:2 Det sies at man ikke får innstalert windows 10 komplett/fullstendig på disse marskiner  ? og er det da nødvendig og kjøpe nytt windows 10 home?? får oppdatert alt omtrendt hele tiden når det kommer fra windows både stor og mindre oppdateringer de siste årene. bortsett fra en driver som jeg stadig må oppdatere fra mitt avast premium abb og det er samme driver nr og årstall  hver gang 2008 ett eller annet men den har ikke noen betydning i det hele tatt med hensyn til dette bare nevner dette,er 57år og har hatt pc siden det kom til landet. fant ut på nett at det gikk fint ann og fortsette og bruke pcn videre fordi om det sto nede i høyere gjørne aktiver windows,noe jeg har gjort i 3- 4 år nå, men den er veldig sakt men sikkert blitt sen i oppstart ennda jeg holder den frisk på alle måter hver dag osv,og nå tar det flere minutter og få den i gang ser den jobber noe vel lenge også når jeg har fått logget inn med mitt passord nummer, kan det komme av at jeg ikke har aktivert windows eller kan det være masse annet?? rart for denne pc startet opp på ca minuttet og under før i en ca3 og et halvt år, lissom siste halve året han er blitt tregere i oppstart har prøvd mye nå gitt,men jeg lerte av min gamle far at spør de som kan dette så lerer man det ordentlig, men når det er bilde på pc og jeg kan begynne og arbeide på pcn så er det gått 4-5 min og da er jeg på vei til buttikken for og kjøpe ny hver gang jeg trykker på startknappen,men har jo akkurat kjøpt nytt stort batt osv så hjeeeelp er det noe og gjøre….? ble mye dette her uff, Mvh:Espen Hordnes.

Hei,

God påske.

Beklager, jeg skjønner ikke helt hva du spør om her.

Vedr. oppstartstid, så er det ikke uvanlig at eldre PCer, og spesielt etter oppgraderinger o.l., blir treigere. Dette er fordi ny software krever flere ressurser på PCen, og fordi komponentene i PCen blir eldre og utdaterte.

Om du stadig får beskjed om å aktivere Windows, så er nok dette fordi du ikke har lagt inn/kjøpt lisens etter oppgraderingen som din venn gjorde for deg, men det kan sikkert Microsoft support hjelpe deg med.


user-412085
Spectator

    All den tid Windows vart oppgradert med firmaet sin USB, kan du ha fått ein versjon for firma som har avtale med Microsoft om volumlisens. Slike lisensar er tidsbegrensa og må fornyast av firmaet, som så legg inn den nye lisensen på sine maskiner. Er dette tilfellet og firmaet ikkje vil legga sin lisens inn på di maskin må du i verste fall kjøpa ny full lisens til Windows 10 og installera frå USB eller DVD.

    Prøv å kontakta firmaet, beskriv situasjonen  og be om at dei aktiverer maskina med sin lisens. Om dei nektar, undersøk dokumentasjonen til maskina (fysisk håndbok eller online) om den har ein skjult partisjon for systemgjenoppretting og tastekombinasjonen som må brukast under kaldstart for å gjenoppretta til fabrikktilstand.

    Om du må gjenoppretta maskina til fabrikkstandard og har klart dette, undersøk om du kan få gratis oppgradering frå Windows 7. I så fall kan du gjera det online eller med din USB. Oppgi i så fall lisensen til Windows 7 dersom du får spørsmål om det. Får du ikkje gratis oppgradering må du kjøpa ny lisens til Windows 10 og oppgi denne under installasjon. Du kan hoppa over aktivering under installasjon og gjera det seinare om du ikkje har gyldig nøkkel tilgjengeleg.

     

    Helsing Lars

    Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.