Hvor ble det av den interne harddisken med foto og video

Ikke løst
Dette emnet inneholder 0 svar, har 1 deltaker og ble sist oppdatert av  erge46409420 6 år, 3 måneder siden.
Forfatter
erge46409420
Participant

HJELP!

Jeg har mistet G:/ partisjonen (2TB med media – foto, video og musikk) på min interne 3,5″ 3TB Seagate disk som også inneholder en E:/ partisjon (1 TB med dokumenter).

Maskin:

PC med Intel i7 CPU 950 3.07GHz, 12GB RAM, 64-biters, system disk (C:/) 500GB SSD samt 1x 3TB (E:/ og G:/) og 2x 2TB (D:/ og F:/ og H:/) (S:/) disker.

Operativ: Kjører Windows 10 Pro versjon 1709

Kjører fortløpende BackUp til ekstern 4TB disk (W:/)

 

Av en eller annen anledning finnes det ikke noen backup av 3TB disken??? – da hadde alt vært OK!

 

Hendelsesforløp….

Etter en restart av maskinen i forbindelse med programvare oppdatering vil ikke PC starte. Etter ny restart som tar svært lang tid er maskinen oppe og går igjen. Oppdager snart at 3TB disken har falt ut.

I diskbehandlingsvinduet vises nå E:/ som I:/ RGD-W10pro partisjon og G:/ nå som J:/ RAW partisjon (var FOTO&VIDEO&MUSIKK).

Når jeg prøver å åpne J:/ popper etter en stund, et vindu med teksten «disken må formateres» opp. Avbryter uten å formatere. Nytt vindu med tekst «J:/ er ikke tilgjengelig».

I:/ RGD- kan jeg åpne. Alle mappene vises, men når jeg prøver å kopiere disse til annen disk stopper prosessen opp etter en kort stund. Feilsøkingsprogrammet i Windows løser ikke problemet og henviser til nettet.

En frustrerende tid følger. Alt på PC’en går treigt. Leiter etter løsninger på nettet og kan se at det det her er gode muligheter og få tilbake alt innehold på disken senk skuldrene og ta det rolig. Mapper, filer og data ligger der urørt så lenge det ikke skrives til disken.

Jeg har andre oppgaver som skal gjøres – slår av maskinen – kobler fra 3TB disken. Nå kjører PC’en tilsynelatende normalt igjen.

Senere får jeg lastet ned hjelpeprogram «MiniToolRecover» og kobler til 3TB disken på nytt. Disken dukker ikke opp i noen skjermvinduer – ikke i utforsker, ikke i diskbehandler, ikke i liste over enheter, ved søkning finner systemet heller ingen 3TB disk og heller ikke i BIOS

Hvorfor oppdages ikke disken. Hvordan løser jeg dette problemet?

erge46 takker for svar 🙂

Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.