Lydkontrollpanelet

Løst
Dette emnet inneholder 6 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  arnadol 4 år siden.
Forfatter
arnadol
Spectator

Under Avspilling finner jeg en høyttaler og en digital audio, og dette fungerer bra.

Under Innspilling finner jeg bare 2 mikrofoner og dette skaper problemer når jeg skal ta opp musikk fra pc-en. Får med meg alt bråk rundt meg.

Hvordan klarer jeg å installere en annen driver her, f.eks Stereo miks (realtek high def. audio?)??

Hei,

er litt uklart for meg nøyaktig hva du ønsker å gjøre. Men om du ønsker bedre lydkvalitet, bør du kjøpe en ekstern mikrofon (om du ikke allerede har en). Mikrofonene som følger med laptoper er som regel ganske dårlige, og vil fange opp alt av bakgrunnsstøy. Sånn sett trenger du ikke nødvendigvis installere noen drivere, med mindre jeg misforsto spørsmålet.


arnadol
Spectator

    Jeg må vel prøve å laste ned en driver (?), for eksempel stereo miks (realtek high def. audio), men finner ikke noen slik. Vil ikke alle mikrofoner ta opp all støy, f.eks hvis jeg hoster eller prater samtidig med opptaket?

    Når du tar en ny mikrofon i bruk, vil enheten installere nødvendig programvare/driver på PCen. Ofte dukker det opp et programvindu når du plugger inn enheten, som lar deg endre på de innstillingene som er tilgjengelige for enheten.

    Så det handler i hovedsak om mikrofonens opptakskvalitet og hvorvidt den er designet til å redusere støy osv. Om du har hodetelefoner med mikrofon eller øreplugger (handsfree til telefonen feks), kan disse brukes til å ta opp lyd og har som regel bedre kvalitet enn det som følger med laptopen. Når det er sagt, finnes det applikasjoner som kan modifisere lydopptakene til å dempe støy, men igjen så avhenger dette av mikrofonens kvalitet.


    arnadol
    Spectator

      Det jeg egentlig prøver på, er å ta opp musikk fra Spotify (via pc’en). Bruker da programmet Audacity, men nå har da Windows klart å legge mikrofoner i Innspilling. Tidligere hadde jeg en stereo miks, da kunne jeg ‘bråke’ under opptaket. Det er en slik jeg vil ha igjen.

      Ok, skjønner. Problemet er da at PCen bruker en faktisk mikrofon til å ta opp lyden, i stedet for å direkte ta opp fra PCens «interne» lyd.

      Prøv dette for å få tilbake stereo miks: Høyreklikk lyd-ikonet på oppgavelinjen og velg Åpne lydinnstillinger. Fra vinduet som dukker opp, trykk Administrer lydenheter og fra denne lista blar du ned til stereo mix og skrur den på.


      arnadol
      Spectator

        Ja, jeg har prøvd noe lignende flere ganger, men jeg fikk aldri opp noe alternativ som heter stereo mix, bare to mikrofoner. Men i dag fant jeg ut fra hvor jeg kunne laste ned manglende stereo mix (Realtek Semiconductor Corp.). Og nå har jeg fått denne etterlengtede stereo mix.

        Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.