Oppfylling av filer i Windows TEMP

Løst
Dette emnet inneholder 4 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  [email protected] 5 år, 1 måned siden.
Forfatter
[email protected]
Participant

Hei. Jeg har i det siste oppdaget at mappen Temp under Windowsmappen fylles opp av filer som tar stor plass. Det begynte med at jeg fikk beskjed om at at C-disken var full. Den er en SSD 500GB disk som til vanlig har ledig omtrent halvparten, ca 250 GB. Så sletta jeg alle filene, tror det var ca 30000 av dem, og dermed fikk jeg igjen den ledige plassen. I tillegg ble det borte en del av flisene på Windows-startknappen. Etter 2 dager er det nå kommet inn ca 1000 nye filer som benytter den ledige plassen. Filene ser i hovedsak slik ut: Application_B815B892-E0C2-0000-1D73-17B8C2E0D401.evtx. Er det noen som si hva dette kommer av, og hvordan jeg kan bli kvitt uvesenet?

Vennlig hilsen JRWick

Attachments:

Hei,

Windows lagrer mye midlertidig informasjon i disse filene, som er hvorfor de kommer tilbake når du sletter dem. Dette forklarer nok hvorfor «flisene» fra startmenyen er borte når du sletter dem.

De skal imidlertid ikke ta opp så mye plass som du beskriver, så da kan det være lurt å ta en ekstra titt på hvilke programmer/mapper som tar opp denne plassen.


[email protected]
Participant

    Hei igjen og takk for tips.

    «Produksjonen» av disse filene som fyller opp Windows/Temp-mappa pågår hele tiden, og mange av dem er på 20 MB og mer. Det er når jeg sletter disse filene at den frie lagringsplassen kommer tilbake til det nivået den normalt skal ha. Så det er nok denne mappa som stjeler plassen min.

    Nå synes jeg at min Windows 10 Pro Versjon 1809 oppfører seg ltt ustabilt nå og da. Har jeg noen mulighet til å reparere eller installere den på nytt, over den jeg har, uten å måtte installere alle mine programmer på nytt? I tilfelle hvordan? Eller hvordan får jeg tilbake flisene mine?På forhånd takk for svar.

    Jeg har Norton Internet Security som virus og brannmur. Har kjørt Malwarebytes og ADWCleaner jevnlig i tillegg til Malwarebytes Rootkit uten at de er påvist noen trusler.

    Ja, det vil være en kontinuerlig prosess fra maskinens side. Men som jeg nevnte, er nok disse filene helt vanlige og bare til hjelp for systemets fortgang.

    Hvis du skal reinstallere Windows, kan du be installasjonsveiviseren (som du f.eks. kjører fra en Windows CD) beholde personlige filer og programmer (apps). Når det er sagt, er dette ikke en garanti for at Windows tar tilstrekkelig backup av programmer og filer. Jeg ville anbefalt å i tillegg sikkerhetskopiere eventuell programdata eller viktige dokumenter/filer til en minnepinne.

    Disse temp-filene er antagelig de som «husker» hva slags fliser du har lagt til. Så når du sletter disse, forsvinner og flisene. Du kan prøve å ikke slette filene, og se om flisene forblir som de skal.

    mvh Dag


    [email protected]
    Participant

      Hei. Takker for opplysninger. Det ser ut for at det er noe surr i gang med win10. Etter hvert forsvant EDGE og de fleste flisene på startmenyen. Det er vel en ny oppdatering på gang snart, så jeg får vel heller vente på den. Filene i Windows/temp forsetter å øke, og legger mer og mer beslag på den ledige plassen på systemdisken. Ellers fungerer pc-en som vanlig.

      Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.