PCen fungerer plutselig dårligere !

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 3 år siden.
Forfatter
Svein Yngvar Olsen
Spectator

Hei ! Har en 3 år gammel ASUS Laptop jeg har vært godt fornøyd med. Den siste tiden har jeg imidlertid merket problemer med at meldingen «Programmet svarer ikke» kommer opp – Opplever også at alt tar merkbart lengre tid. Er generelt ikke god  på data (Skylder på alderen på snart 70 !) Lurer nå på hva som er best av følgende alternativer:  Kjøre et optimaliseringsprogram  (Feks Ashampoos Win Optimizer) eller søke å tilbakestille Windows. Var i kontakt med support-tlf for Telenor hvor det ble sagt at slike optimaliseringsprogrammer ofte gjorde mer skade enn nytte ellers så hadde jeg nok prøvd dette. Uten at jeg er sikker på at det er noen årsakssammenheng,  synes jeg at problemene kom rett etter at jeg installerte bildetjenesten CEWE fotoverden ! Håper på svar fra en som er mer datakyndig enn meg selv !

Mvh Svein Yngvar

Hei,

hva slags harddisk (størrelse og type (SSD vs HDD)) og hvor mye RAM har du? Kjører PCen Win 10? Hvor mye ledig plass har du på harddisken?

Har en Intel Core 3i-prosessor- 35,4 GB ledig av 237GB og 4 GB RAM. Har en vanlig (HDD ?) harddisk og kjører Win 10.

Nevnte at jeg får opp feilmeldinger flere ganger. Så også når jeg for litt siden skulle laste ned og installere programmet Cleverprint på Fordelssonen på bladets hjemmeside – Kom da «Error 520. Web server is returning an unknown error»

Håper på svar som bidra til å løse problemene, men er forberedt på at det kan være vanskelig å finne ut av det med de opplysningene jeg kan formidle !

Fra det du beskriver, er den mest sannsynlige forklaringen at det dessverre er PCens komponenter som er litt utdaterte. HDD er ikke av de raskeste harddiskene (SSD er mye raskere), og med kun 4 GB RAM er det ganske begrenset hvor mange, og hvilke, programmer du kan kjøre på PCen før du merker en betraktelig treghet. Nyere software krever gjerne mer ressurser, som kan være hvorfor du har opplevd tregere responstid i det siste.

Web server-error har ikke noe med dette å gjøre – var nok bare en midlertidig feil på vår server.

Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.