Slette nedlastinger

Løst
Dette emnet inneholder 3 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 1 år siden.
Forfatter
AtleS516872
Participant

Jeg er ute etter å spare plass på systemdisken. Derfor lurer jeg på om jeg trygt kan slette alt i mappen Nedlastinger, også programfiler, som gjerne er de største filene.

Hei,

nedlastinger er kun et foreslått sted fra Windows sin side hvor du kan lagre diverse nedlastinger. Hvis du vet du er ferdig med filene i denne mappen, kan du slette den. Jeg anbefaler å se gjennom først, så du er sikker. Programfiler, derimot, er typisk stedet programmer blir installert. Med mindre du har spesifisert en annen mappe for dette, bør du ikke slette programfiler. Bruk heller kontrollpanel -> avinstallér for å få oversikt over programmer og plassen de tar opp.


AtleS516872
Participant

  Takk for svar! Jeg må spørre litt til, så jeg er sikker på at jeg forstår det riktig:

  Når jeg laster ned nye programmer, så lagres de i Nedlastinger. Når jeg så installerer disse nye programmene, så lagres de et annet sted, nemlig i mappen Programfiler eller Programfiler (x86). Dermed befinner de seg to steder, og filen i Nedlastinger kan dermed slettes etter at programmet er installert?

  Og hva med andre slags filer? Jeg sender ofte e-poster med vedlegg (filer som er lagret i på harddisken, f.eks. Word-filer, PPT-filer eller bilder). Det ser ut til at alle slike vedlegg lagres under Nedlastinger, slik at jeg dermed har dem to steder. Det samme skjer med tilsvarende vedlegg som jeg mottar: Jeg lagrer dem i en relevant mappe, men i tillegg legger de seg visst i Nedlastinger. Og da er vel alt dette bare å slette i Nedlastinger?

  Når jeg spør om dette, er det fordi jeg mangler plass til den siste Windows-oppdateringen. Et av rådene som Microsoft da gir, er å slette innhold i Nedlastinger. Etter å ha slettet en del programmer og filer så det ut til at nedlastingen skulle gå, men så fikk jeg feilmeldingen «Sist mislykkede installasjonsforsøk ‎29.‎07.‎2019 – 0x80070003». Hve betyr det?

  Det stemmer; installasjonsfilen (.exe) lagres i nedlastinger når du henter de fra nettet. Deretter må du kjøre disse filene for å faktisk installere programmene (som da lagres i programfiler). Om du vil rydde opp litt, kan du godt slette innholdet i nedlastinger (men ikke selve mappen – den kan være nyttig i fremtiden) om du er sikker.

  Når du laster ned vedlegg o.l., vil de antakelig legges i nedlastinger (med mindre du har spesifisert en annen mappe). Det skal ikke lagres flere kopier av filen, så jeg vil tro dette heller har med å gjøre at du kopierer filen når du flytter den, i stedet for å klippe ut (f.eks. om du drar filen fra nedlastinger til en annen mappe). Hvis dette mot formodning ikke er tilfellet, og det lagres duplikat i nedlastinger uansett, kan du bare slette disse, som du sier.

  Vedr. installasjonsfeilen, så kan dette komme av at installasjonen tidligere var mislykket (kanskje pga manglende plass). Dette kan ha skadet visse filer, eller på annet vis forstyrret prosessen.

  Prøv dette:

  – Sjekk at PCen har riktige tids- og datoinstillinger. Dette kan i visse tilfeller skape problemer.

  – Kjør Windows Oppdatering Feilsøkeren (Instillinger->Oppdatering og sikkerhet->Feilsøking->Windows Oppdatering).

  – Om dette ikke løser det, anbefaler jeg å ta kontakt med Microsoft kundeservice. Selv om feilkoden er nokså vanlig, kan det være ulike løsninger på problemet, og de vil antakelig kunne hjelpe deg mer effektivt.

  – Om du vil gjøre litt videre arbeid på egenhånd, kan du sjekke ut denne linken (på engelsk): https://www.drivereasy.com/knowledge/windows-update-error-0x80070003-solved/

  Vær OBS på at noen av stegene i artikkelen over er litt avanserte, så bare forsøk disse om du er komfortabel med det.

  Håper det ordner seg,

  mvh Dag

   

  Du må være abonnent for å skrive innlegg