Windows 10 fryktelig treg oppstart

Løst
Dette emnet inneholder 7 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 1 år, 2 måneder siden.
Forfatter
user-324609
Spectator

Pc`en trenger ca. 5 – 6 min på oppstart. Det er en HP med 1 terra harddisk og 8 GB ram. Det starter med svart skjerm og bruker veldig lang tid på snarveiene på skjermen. Hva kan gjøres for og få tilbake en raskere oppstart? Da den var ny hadde den Windows 8 og er oppgradert til Windows 10 ( 20H2 ). Har ikke cd med Windows da det ikke fulgte med. Hvordan få en ren Windows 10, på en enkel metode er ikke noen reser på dette.

Hei,

hvor gammel er PCen? Rengjør du den innvendig regelmessig (store støvansamlinger kan være et problem)? Er harddisken full? Har du mange installerte programmer som også starter når du logger inn?


user-324609
Spectator

  Det er ikke ansamling av støv. Det er brukt ca. en fjerdedel av harddisken så det er god plass. Det er ikke mange programmer installert. Har slått av alt så det er ikke noen programmer som starter ved innlogging .

  Skjønner. Fra det du sier over, så ser jeg at PCen opprinnelig var Windows 8. Altså vil jeg tro det er en relativt eldre PC? Dette kan være en årsak til at komponentene ikke lenger er så effektive. Hvor lenge har denne treige oppstarten pågått? Eller har det vært veldig gradvis over tid?


  user-324609
  Spectator

   Dette har pågått siden litt før jul, Når den er pålogget etter lang tid er den like rask som tidligere. Den er gradvis. Har ikke virus, har brukt Windows eget virusprogram og Malwarebytes.

   Da er det vanskelig å si hvorfor den er blitt treg, ut i fra det du beskriver. Det kan være aldrende komponenter i PCen, derav harddisk eller prosessor, eller så kan det være noe du har installert, som muligens ikke har blitt oppdaget når du starter opp PCen. Det er imidlertid interessant at PCen ellers virker å være like rask som før. Men la oss prøve et par steg:

   Åpne oppgavebehandleren, og velg Oppstart-fanen. Sjekk lista her, og pass på at du ikke har en stor mengde med medium-høy belastningsprogrammer som skrus på ved oppstart. 8GB RAM i disse dager er ikke mye, så da er det viktig å være sparsom med hvilke programmer man kjører samtidig.

   Når dette er gjort, så kan du kjøre Windows Update troubleshooter /feilsøking. Den finner du her: Velg Start > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Feilsøking > Flere feilsøkingsprogrammer. Deretter velger du Windows Update under Kom i gang > Kjør feilsøkingsprogrammet. Deretter ser du etter nye oppdateringer på nytt (Velg Start > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Windows Update > Se etter oppdateringer).


   user-324609
   Spectator

    Har nå prøvd oppstart fanen, der har jeg tidligere deaktivert det meste, nå er det bare  Windows Security notificati… som er aktiv. Så har jeg tatt feilsøkinger det tok lang tid, Det står ( Feilsøkingen kunne ikke indentifisere problemet ). Klikket så på Vis detaljert informasjon der står det på alle ( Ingen problemer ). Oppdatering og sikkerhet er alt oppdatert.    Av og til ved pålogging kommer en sort boks som det står ( C:/Windows/system32/cmd.exe ) ser ut som det kan skrives noe der litt senere står det ( svarer ikke ) jeg har så bare klikket den bort.

    Det vil tyde på at det er noe som prøver å kjøre eller starte opp når du skrur på PCen. Men det er umulig å vite om det ikke står noe mer detaljert i den sorte boksen (dette er terminalen på PCen, hvor man ofte kan se oppdateringer eller at programmer gjør endringer). Om du klarer å se hva det står i boksen, legg det gjerne ved her.

    Hvis ikke, så har jeg dessverre ikke flere løsninger å tilby. Da kan det være bedre å levere inn PCen til en ekspert eller produsent/selger for reparasjon eller hjelp.

    Forumet ‘WINDOWS’ er stengt for nye emner og svar.