Windows tvinger stor bokstav ved hvert linjeskift

Løst
Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av Komputer For Alle Support Komputer For Alle Support 8 måneder siden.
Forfatter
jonda
Spectator

Feilretting av første innlegg

Jeg har i flere år slitt med at Windows10 ser ut til å tvinge programmer til å endre til stor bokstav ved linjeskift, samt at en del ord midt i en setning også plutselig står der med stor bokstav. Mye bortkastet tid med å korrekturlese og gå tilbake for å rette opp. Jeg har forsøkst å gå inn i instillinger på både Windows, Word og andre programmer som redigerer tekst uten å klare å rette opp denne irritasjonen.

Både min kone og jeg har problemet på 2-3 forskjellige PC’er hver, som er anskaffet og satt opp uavhengig av hverandre, så vi er vel neppe alene om dette problemet. For en del år tilbake (før Win10 i hvert fall) hadde vi ikke disse vanskene.

 

Hei,

i Word kan automatisk autokorrekt skrus av/modifiseres. Gå til fil, alternativer/innstillinger (nederst fra lista), velg tredje fane (proofing/korrektur) fra dette vinduet, og til slutt innstillinger for autokorrekt (øverst). Her kan du skru av automatisk stor bokstav ved ny setning/linjeskift.

Merk at mange tekstprogrammer har automatisk stor bokstav etter punktum/linjeskift, men du kan nok skru det av i innstillingene, som i Word. Om problemet er på flere PCer er det nok ikke noe galt i seg selv, det er bare slik programvaren er.

Om dette også skjer i midten av setningen, sjekk at du ikke har noe installert på PCene som kan gjøre dette. Jeg har aldri selv opplevd det, så jeg kommer ikke på noen umiddelbar årsak til dette. Kan jo bare nevne at det er fort gjort å bruke SHIFT eller CAPS LOCK utilsiktet, men dette vet dere helt sikkert. En mulighet kan være en feil med tastaturet, om dere bruker samme modell på flere PCer.

Du må være abonnent for å skrive innlegg